TRAGEDIJA U ZADRU

Liječnici: Dječak je prije gušenja imao i epileptični napad

ZAGREB - Naložio sam obdukciju, ali nalazi se još uvijek čekaju i točan uzrok smrti četverogodišnjeg djeteta tek treba utvrditi. Jedino što se točno zna jest činjenica da je ozljeda na vratu djetetu nanesena dok je dijete još bilo živo, rekao je u utorak istražni sudac zadarskoga Županijskog suda Vladimir Mikolčević.

‘Isplivali’ novi detalji

Unatoč intenzivnom radu policije, istražnog suca i ŽDO-a, u utorak slučaj u kojem je 28-godišnja majka djetetu koje se gušilo zarezala vrat kako bi dijete došlo do zraka, nije dobio svoju kvalifikaciju, nego su samo “isplivali” novi detalji ove strašne tragedije koja je u noći između nedjelje i ponedjeljka potresla Zadar.

Policijska uprava zadarska izdala je u ponedjeljak priopćenje da je obdukcijom utvrđeno da je uzrok smrti djeteta iskrvarenje, no obducentica je u utorak poručila istražnom sucu da se još uvijek ne može točno izjasniti o uzroku smrti.

- Tražio sam da mi kaže uzrok smrti, no obducentica je rekla da će se točan i neupitan uzrok znati tek nakon što stignu rezultati histološke pretrage tkiva. Do tada ona ne želi sastaviti zapisnik i predati ga. Do tada ni mi ne možemo ništa. Jedino što je potvrdila jest da se kod dječaka radilo o “zaživotnoj ozljedi”, dakle ozljedi koja je nastala dok je dijete još bilo živo, rekao je sudac Mikolčević.

Potvrđeno je da je dijete te večeri jelo mrkvu, no otac nesretne majke, Ivan, kazao nam je da je dijete te večeri imalo i napad epilepsije. Zbog toga je policija tražila i djetetov liječnički karton od pedijatra.

- Maleni je imao epileptični napad. Poplavio je dok je bio u kupaonici. Ne mogu vam opisati što proživljavamo, rekao je očajni otac, i sam zaposlen u Hitnoj pomoći na prijevozu.

Očajnički pokušaj

Kada se dječak počeo gušiti, majka mu je pokušavala pomoći, a zvala je i Hitnu pitajući u panici što da radi.

Naputci koje je dobila nisu pomogli. Kada je naposljetku dijete izbacilo pjenu na usta i pomodrilo, odlučila se na očajnički pokušaj i zarezala mu vrat ne bi li dobilo zraka, no bilo je uzaludno.

Policija je s majkom obavila obavijesni razgovor iste večeri kada se dogodila tragedija, no poslije je više nisu ispitivali. Majka se sada nalazi na adresi koja je policiji poznata, kako bi im bila dostupna, no ona i nevjenčani suprug sklonili su se od javnosti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:37