ŽUSTRA AKCIJA

STO MINUTA DRAME U ZAGREBU Izgubio posao pa se pokušao ubiti, policija ga u zadnji tren pronašla s cijevi u ustima!

STO MINUTA DRAME NA KAJZERICI Izgubio posao pa se pokušao ubiti, policija ga u zadnji tren pronašla s cijevi u ustima!

“Prijatelju, idem ti se ubiti. Život više nema smisla”, dio je sadržaja poruke koju je 50-godišnji Zagrepčanin Mladen H. u večernjim satima u utorak uputio svom prijatelju, a što je bilo dovoljno da se policija digne na noge i punih 100 minuta traga za samoubojicom kojeg su doslovce sekunde dijelile od smrti.

Policajci su Mladena nakon vraških napora, ali i lociranja signala mobitela pronašli u srijedu 26 minuta nakon ponoći u omamljenom stanju na vozačkom mjestu njegova Renaulta Clija.

Skriven na Kajzerici

U vozilo je provukao crijevo za provođenje električnog kabela koji je prethodno stavio na ispušnu cijev te upalio motor i grijanje. Zbog prevelikog udisanja ugljičnog monoksida prevezen je kolima Hitne pomoći u bolnicu, a kada se oporavi, bit će hospitaliziran u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Odlučio je dići ruku na sebe stotinjak metara od stana na zagrebačkoj Kajzerici u skrivenoj uličici uz skladišta daleko od očiju javnosti, gdje u večernjim satima ne prolazi nitko.

Motiv? Poznanici i obitelj kažu da je uzrok gubitak posla u Coca-Coli i nemogućnost pronalaska drugog zaposlenja.

- Baš taj dan bio je iznimno šutljiv i zamišljen. Prije izlaska na stoliću mi je ostavio novac, 800-tinjak kuna... pretpostavljam za režije. Da bi mi navečer oko 23 sata na vrata pozvonila policija. Rekli su mi da ga traže i da se nikome ne javlja na mobitel. Ispitivali su me o sinovu vozilu, o njegovim prijateljima. Protrnuo sam - ispričao nam je još uvijek šokiran Mladenov otac. Od te ga večeri, kaže, nije vidio i ne zna što da mu kaže kad se opet susretne s njim oči u oči.

Napadi padavice

- Prije dvije godine Mladen je dobio otkaz u Coca-Coli, gdje je radio kao kemičar u varionici pune tri godine. Imao je napade padavice pa su mu odlučili otkazati suradnju. I otad se povukao u sebe. Posao je tražio posvuda, radio je i honorarno u Zrinjevcu. Znao je povremeno brundati: ‘Moj tata, neće to ovako još dugo. Riješit ću ja sve to brzo’ - prisjeća se Mladenov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:33