Neplivač skočio u rijeku i spasio ženu od utapljanja

Unatoč tome što ne zna plivati, 29-godišnji bosanski državljanin Josip Š. jučer je skočio u Savu kod željezničkog mosta kako bi spasio život 69-ogodišnjoj Mirjani J. Nakon što je primjetio da tijelo žene pluta po površini vode, hrabro je ušao u hladnu rijeku, a u akciju spašavanja uključio se i 25-ogodišnji Z. S., također državljanin BiH, koji mu je pomogao da ženu izvuku na obalu.



Nesretnica je nakon spašavanja prevezena u KBC Rebro, gdje joj je pružena hitna medicinska pomoć te je zadržana na liječenju, a razlog zbog kojeg si je pokušala oduzeti život zasad još uvijek nije poznat.



Podsjetimo, nesretna je žena u utorak oko 18 sati, bacivši se s obale u rijeku, pokušala počiniti samoubojstvo, ali od sigurne smrti su je spasila dvojica mladića koji su se tu večer zatekli kod željezničkog mosta. Iako je rekao kako ne zna plivati, čim je primjetio tijelo Mirjane J. kako bespomoćno pluta u rijeci odmah je odlučio reagirati.



 - Slučajno sam prolazio nasipom kada sam vidio tijelo žene koje je plutalo rijekom. Potrčao sam niz nasip te uspio pronaći dovoljno dugačko uže, nakon čega sam ušao do pasa u vodu i dobacio joj ga. Upio sam je nekako dohvatiti i odvući do obale - rekao je Josip Š. Nakon što ju je dovukao do obale u pomoć mu je priskočio Z.S. te su je zajedno izvukli nesretnu iz vode.



Nakon akcije spašavanja, na mjesto nesreće brzo su pristigli policajci, vatrogasci sa čamcima te hitna pomoć. Vozač ZET-a, koji se u to vrijeme zatekao blizu mjesta događaja ispričao je kako je cijelo područje bilo zakrčeno.



- Oko 17 sati i 45 minuta sam stigao do okretišta i vidio puno policijskih vozila, hitnu pomoć i vatrogasce sa čamcima. Sve je bilo ispunjeno ljudima koji su promatrali šta se događa - rekao je vozač ZET-a.


Boris Cvetković, Mario Tomas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:22