OTAC DESETERO DJECE

RASISTIČKO KRVOPROLIĆE Hladnokrvno ubio Roberta Pantića pa priznao: 'Njegova obitelj i on zagađuju okolinu'

Talijanski policajci pronašli su misterioznog ubojicu koji je u gluho doba noći pucao u potiljak Robertu Pantiću (43)

Gotovo mjesec dana talijanski su policajci tragali za misterioznim ubojicom koji je u gluho doba noći sredinom veljače bešćutno pucao iz pištolja s prigušivačem u potiljak hrvatskom državljaninu Robertu Pantiću (43), ocu desetero djece, dok je spavao u kamp-kućici na osami u mjestu Calcio nadomak Bergama.

Našli i 13 kg marihuane

Napadač je padobranac Roberto Costelli (39) uhićen prošlog tjedna zbog 13 kilograma marihuane i 17 stabljika indijske konoplje, koji je tijekom istrage priznao i drugi, okrutniji zločin.

- Tog Roma sam pucnjavom htio samo preplašiti i otjerati. On i njegova obitelj zagađuju okolinu. Kupaju se u fontani, bacaju smeće... Prljaju moj grad u kojem su, ekstremno nomadski, živjeli mjesec dana. Da sam ga ubio, doznao sam nekoliko dana kasnije čitajući novine. Ekolog sam, dane provodim čisteći okoliš. Živim za prirodu i nisam rasist! I te kobne večeri naišao sam na otpad na cesti. Otišao sam po pištolj, stao na livadu i zapucao - rekao je u dahu Costelli koji bi zbog posjedovanja i preprodaje opijata, kao i ubojstva, mogao dočekati duboku starost iza rešetaka.

Trzao se i hroptao

U pretresu kuće policiji je predao jedan pištolj za koji ima dozvolu, međutim, drugi pištolj, također legalan, iz kojeg je ispalio sedam hitaca kobne večeri prema Pantiću, ubojica je skrio u kaminu. Policajcima je, pak, rekao da mu je ukraden. Podsjetimo, u noći sa 21. na 22. veljače, oko dva sata ujutro, u kamperu Pantićevih zavladala je panika. Pantić je počeo naglo hroptati i trzati se u snu u krevetu, pokraj supruge i dvoje djece. Bio je okrenut na bok.

Susjedi nisu iznenađeni

Njegova žena pozvala je najstarijeg sina koji je spavao u susjednom kamperu s drugom braćom i sestrama. Pomislili su da ima infarkt. Kamperom su se odvezli do prvog kafića u centru i zamolili vlasnika da pozove Hitnu pomoć. Pantić je u gotovo beživotnom stanju dovezen u bolnicu, gdje je izdahnuo.

Ispaljena su najmanje četiri hica pa je pravo čudo što Pantićeva supruga i još netko od članova njegove obitelji nisu stradali. Mještani su ostali šokirani, ali kažu da je bilo samo pitanje vremena kad će “manjina nastradati u tom kraju”.

Obitelj živi u Italiji već gotovo pola stoljeća

Pantićev otac došao je u Italiju prije 43 godine iz Međimurja s trudnom suprugom koja je nedugo potom rodila Roberta u bolnici u Portogruaru. Otada je Roberto u Hrvatsku odlazio rijetko jer se većina njegove obitelji iz Hrvatske preselila u okolicu Brescije i Torina. Pantići u Italiji prose na semaforima, traže novac na stajalištima i na željezničkom kolodvoru, prodaju vjerske sličice... Sada su ostali bez glave obitelji jer je njihov nomadski način života zasmetao lokalcu kojem je određen pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:27