SPASITELJ

PRIJATELJ IZBAVIO ROZMARI IZ PRITVORA Tko je platio 200.000 kn jamstva za cvjećaricu pritvorenu zbog prevara?

Jamstvo nije bezuvjetno - Macura mora redovito prijavljivati svaku promjenu adrese stanovanja
Rijeka,2040515.Zupanisjki sud.Cvijecarka Rozamri Macura optuzena za pronevjeru.Na fotografiji: Rozmari Macura na sudjenu.Foto: Ivica Tomic / NOVI LIST / CROPIX
 Ivica Tomic / NOVI LIST / CROPIX

Ukupno je 200 tisuća kuna, i to u gotovini, uplatio nepoznati prijatelj bivše cvjećarice Rozmari Macure (45) kako bi je izbavio iz riječkog istražnog zatvora u kojem je boravila više od dva mjeseca zbog niza prevara, ali ponajviše zbog neodazivanja na zakazane rasprave, što je rezultiralo uhićenjem nasred riječkog Korza.

Jamstvo, naravno, nije bezuvjetno - Macura, ako ne želi da njen prijatelj ostane bez gotovo 30 tisuća eura, mora redovito prijavljivati svaku promjenu adrese stanovanja Općinskom sudu, a na adresi stanovanja morat će uredno zaprimati sva sudska pismena i odazivati se svim pozivima suda. Također, ne smije počiniti kazneno djelo, pogotovo ono za što joj se sudi, no to ne bi trebao biti problem s obzirom na to da je javost dobro upoznata s njenim “modusom operandi”.

Bio je 10. travnja 2015. kada su Rozmari Macuru, koja je bila u društvu muške osobe, policajci u potjeri na Korzu uhitili i sproveli u istražni zatvor, i to na temelju tjeralice koju je Općinski sud u Rijeci raspisao prije više od godinu dana. Prema optužnici, na teret joj se stavlja niz prevara teških više od dva milijuna kuna, a sutkinja Damira Delost, koja protiv nje vodi postupak, tjeralicu je raspisala zbog Macurinih čestih izbjegavanja ročišta i pravdanja izostanaka. Radi se o takozvanom disciplinskom pritvoru, a u vrijeme dok je tjeralica bila na snazi Macuru se nije moglo pronaći na prijavljenoj adresi prebivališta, ali ni na adresi gdje se utvrdilo da živi.

Bivšu riječku cvjećaricu prijavili su prijatelji i poznanici. Prema izračunima financijskog vještačenja, Macura je prevarila petnaestak osoba za oko 300 tisuća eura.

Slučaj datira iz 2007. godine, kada je riječka cvjećarica nagovarala svoje da u njeno ime podižu kredite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:25