DOBILI 4 GODINE ZATVORA

PRETUKLI GA DO SMRTI Brutalno izmlatili starca kojem su išli krasti gorivo

Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Četiri godine bezuvjetnog zatvora dobili su Ivica Vlajić (36) i Miroslav Lefler (38) zbog teškog ozljeđivanja i smrti 64-godišnjeg Stjepana Bukovca u studenome 2012. godine u okolici Grubišnog Polja, javlja portal Podravski.hr.

Vlajić i Lefler upali su kobne noći oko 23 sata u Bukovčevo dvorište želeći mu ukrasti gorivo. No, Bukovac ih je zatekao na ulazu u ostavu, a dvojac ga je vjerojatno ručnom svjetiljkom i zidarskom “fanglom” izudarao po glavi i pobjegao. Nesretnik, koji je te noći bio pod utjecajem alkohola, pao je na tlo i lijevom stranom glave udario o betonsku podlogu.

Medicinski vještaci ustanovili su kako je zadobio “prijelom kostiju lubanje lijevo tjemeno s krvarenjem izvan i unutar moždanih ovojnica s nagnječenjem moždanog tkiva u predjelu lijeve hemisfere mozga”. Preminuo je 20 dana poslije, piše Podravski.hr.

Krivnju za Bukovčevu smrt Vlajić i Lefler tijekom postupka prebacivali su jedan na drugoga. Vlajić je tvrdio da je pobjegao kada je vidio Leflera kako udara Stjepana po glavi, a Lefler je pak ustrajao u priči da je on pak pobjegao odmah jer se uplašio psa koji je tamo lajao.

No, bjelovarski sud nije povjerovao ni jednom, ni drugom, objavio je Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:17