ŽIVOTNA DRAMA IVANA MIKULJANA

MLADIĆ KOJEG SU BRUTALNO PREMLATILI U SREDIŠTU VINKOVACA PONOVNO U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI 'Moj Ivan je u šok sobi, mozak mu je počeo ostajati bez kisika'

 Facebook, Hanza Media

Stanje 21-godišnjeg Ivana Mikuljana iz Andrijaševaca, koji je prošloga tjedna u noći s utorka na srijedu u fizičkom napadu zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dramatično se pogoršalo u nedjelju navečer. Mladić je, prema riječima njegova oca Ivana, naglo počeo oticati, mozak mu je počeo ostajati bez kisika te je u KBC-u Osijek, gdje je hospitaliziran, hitno podvrgnut dvama operacijskim zahvatima, koji su potrajali nekoliko sati.

- Bili smo kod njega u nedjelju i ponašao se kao i prethodnoga dana, onako u polusvjesnom stanju, a i dalje nas nije prepoznavao. Onda mu je navečer naglo pozlilo, pa su ga operirali i sada dobiva terapiju koja bi trebala pomoći u obnovi mozga, odnosno moždanih funkcija - prenio nam je Ivanovo trenutno stanje njegov očajni otac, koji s velikom neizvjesnoću dočekuje svaki novi sat.

- Liječnici mi ne mogu ništa sa sigurnošću reći. Oni su znali da će mu morati ponovno operirati glavu, ali su to mislili učiniti kasnije, kada se općenito oporavi, no kako mu se stanje naglo pogoršalo, morali su hitno djelovati. Rekli su mi da moramo čekati i ići dan po dan te da ništa nije sigurno. Ivan je sada opet u šok sobi i diše uz pomoć aparata tako da se s njim nikako ne može komunicirati.

Večeras (ponedjeljak navečer, op.a.) ide na CT glave, pa će se vidjeti djeluje li terapija koju su mu propisali nakon zadnjih operacija i onda odlučiti hoće li s time nastaviti ili će je promijeniti. Ma, doslovno su mu spašavali život i mogu samo reći da sam zahvalan liječnicima i ostalom medicinskom osoblju na svemu što za njega čine - ispričao nam je s knedlom u grlu Ivanov otac, koji se i dalje ne može pomiriti s činjenicom da mu je sin tako „brutalno i krvnički pretučen“.

- To je bilo čisto iživljavanje. Najviše udaraca dobio je u glavu - ponovio nam je Ivan Mikuljan stariji.

Podsjetimo, policija je prošloga tjedna zbog napada na Ivana i njegovog 17-godišnjeg krizmanog kuma, koji je pretrpio lakše ozljede kazneno prijavila i privela 19-godišnjaka i 17-godišnjaka iz Mirkovaca, koji su osumnjičeni da su direktno nanijeli udarce dvojici ozlijeđenih mladića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:41