PROŠAO MAKSIMALNI ROK

PONOĆNI BOMBAŠ VOJO BLAŽEVIĆ DO KRAJA TJEDNA IZLAZI NA SLOBODU? Za dva dana bit će pola godine kako je proveo u zatvoru

 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Vojislav Blažević, optužen za dva bombaška napada u Zagrebu u siječnju ove godine, trebao bi po sili zakona biti pušten iz istražnog zatvora do kraja ovog tjedna.

Kako je prije prekida suđenja navela i sutkinja Općinskog kaznenog suda Jasna Rađenović, optuženom Blaževiću istječe maksimalni rok za boravak u istražnom zatvoru pa bi o njegovu puštanju na slobodu rebalo odlučivati Izvanraspravno sudsko vijeće. Podsjetimo, Blažević je uhićen dva dana nakon druge eksplozije na autobusnoj postaji u Gajnicama u noći sa 10. na 11. siječnja, kada je i sam ozlijeđen. Tako će se za dva dana napuniti pola godine koje je proveo u istražnom zatvoru, što je za djela koja mu se stavljaju na teret ujedno i maksimalni rok u ovoj fazi postupka, prije donošenja prvostupanjske presude.

Rasprava na Općinskom kaznenom sudu odgođena je jer su na sud došla samo dvojica od trojice pozvanih vještaka. Budući da se radi o vještacima koji su kao tim proveli fizikalno-kemijska vještačenja, sud je prihvatio sugestiju stranaka da je vještake potrebno saslušati u timu, dakle istovremeno.

Suđenje se nastavlja u rujnu, na koje bi optuženi Blažević trebao doći sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:32