NAPETA SITUACIJA

PRONAĐENA BOMBA NA ULICI U SPLITU Opasnu eksplozivnu napravu deaktivirali pirotehničari

Zagreb, 230113.Ulica Pod zidom.Nakon eksplozije manje naprave na Trgu bana Josipa Jelacica, policija je pronasla sumnjiv predmet u kanti za smece u ulici Pod zidom na Dolcu. Zbog sumnjivog predmeta na teren je pozvan pirotehnicar MUP-a.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

NOVO 21:33 - Očevid je završen nakon tri sata. Naprava za koju se sumnja daje riječ o improviziranoj eksplozivnoj napravi uklonjena je i bit će prebačena u Centar za kriminalistička vještačenja dr. Ivan Vučetić u Zagrebu nakon čega će se znati više o čemu se radi.

- Policija je od pola 7 blokirala prolaz i ništa nam nisu smjeli reći što se događa. Jako sam se prepala, bojala sam se izaći iz kuće. Ni sad kada su makli ne znam je li sve sigurno - rekla nam je starija Splićanka Marija čija je kuća neposredno uz mjesto pronalaska sumnjive naprave.

Uz policiju na intervenciju su izašli i splitski vatrogasci.

Željka Radošević iz PU splitsko dalmatisnke rekla nam je da niti u jednom trenutku nije bio opasnosti za ljude zbog čega nisu evakuirali stanovništvo okolnih zgrada.

---------------------------------

Prva vijest

Vukovarska ulica u Splitu od 18.30 sati zatvorena je za sav promet zbog pronalaska eksplozivne naprave, potvrdili su nam iz splitske policije.

Na teren su izašli pirotehničari protueksplozivnog odjela MUP-a. U tijeku je deaktivacija, ali iz policije tvrde da je naprava pod nadzorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:56