NEMILOSRDNI OBRAČUN

POLICAJAC RANJEN U GLAVU U PUCNJAVI USRED ZAGREBA Razbojnik ušao u taksi, pa pucao!

Oglušio se o zapovijed policajaca da se preda, a potom su, kažu svjedoci, odjeknuli hici
 Srđan Vrančić/CROPIX

Policijski službenik ranjen je u Folnegovićevu naselju u Zagrebu u subotu oko 19.20 sati hicem iz pištolja kojim je pljačkaš poslovnice 'Hrvatske lutrije' pucao u bijegu nakon počinjenog prepada. Naoružani pljačkaš uhićen je i noć je proveo u policiji, nakon čega će danas protiv njega biti podnijeta kaznena prijava za pokušaj teškog ubojstva.

Naoružani muškarac je prijeteći pištoljem opčljačkao oko 19 sati poslovnicu Hrvatske lutrije u Ulici Zinke Kunc 2. S plijenom je krenuo prema susjednom Folnegovićevom naselju, no policijske ophodnje koje su dobile hitnu dojavu o prepadu počele su s blokadama šireg područja oko mjesta događaja.

Informacije s mjesta događaja govore da je bjegunac uočen na taksi stajalištu u Ulici Milke Trnine u i to nakon što je ušao u taksi. Oglušio se o zapovijed policajaca da se preda, a potom su, kažu svjedoci, odjeknuli hici. Ne zna se službeno je li i policajac uspio ispaliti koji hitac, no neslužbeno doznajemo da je ranjen u glavu. Nevjerojatnom srećom radi se tek o okrznuću. U događaju je životno ugrožen bio i vozač taksija, no srećom prošeo je bez ozljeda.

Počintelj je uz uporabu sile uhićen je i priveden na kriminalističku obradu. Danas će policija izvijestiti o drugim pojedinostima događaja, kao i o okolnostima same pljačke u Ulici Zinke Kunc.

Preciznije podatke o događaju iznijet će na tiskovnoj konferenciji PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:20