OTKRIVEN IDENTITET

FOTO: ON JE PUCAO POLICAJCU U GLAVU Izašao je iz zatvora pa odmah kupio pištolj za 500 eura

Aleksandar Miladinov (53) opljačkao je poslovnicu Lutrije pa pokušao pobjeći u taksiju
 Srđan Vrančić / Cropix / PUZ

ZAGREB - "Bog čuva budale i pijance, a ja ne pijem!" - poslovica je koje se već punih 17 godina službe drži zagrebački policajac Marin Bošnjaković te ju sa zadovoljstvom opetovano ponavlja i nakon posljednje njegove intervencije u subotu kada ga je okrznuo jedan od četiri metka koja je prema njemu ispalio nepopravljivi pljačkaš Hrvatske lutrije Aleksandar Miladinov(53), inače s područja Karlovca.

POLICAJAC RANJEN U GLAVU U PUCNJAVI USRED ZAGREBA Razbojnik ušao u taksi, pa pucao!

Taksist Zlatko (59) u čiji je bijeli Citroën Picasso uskočio Miladinov odmah nakon pljačke

I dok se već ranije nagrađivani policajac Bošnjaković oporavlja od, srećom, lakših ozljeda glave koje je, nažalost, kako sam kaže "zadobio ostvarujući kao policajac svoj dječački san", nove zatvorske muke po recidivistu Miladinova zapravo tek počinju.

Kazneno će odgovarati za razbojništvo u poslovnicu Hrvatske lutrije, za pokušaj ubojstva policajca te za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a kako doznajemo, po izlasku iz zatvora u travnju odmah je krenuo u nove 'radne' pobjede. Zasukao je rukave te od poznanika kupio pištolj za 500 eura i to novcem zarađenim za vrijeme višegodišnjeg robijanja. Obzirom da je registrirani ovisnik koji boluje od hepatitica c, upravo je to i bio razlog nove plejade razbojništava koja je, po izlasku na slobodu, krenuo odrađivati.

TAKSIST SPRIJEČIO BIJEG RAZBOJNIKA KOJI JE RANIO POLICAJCA ‘Oči su mu iskočile van, izvukao je pištolj i pucao...’

Sa svojih 175 centimetara visine, ravne smeđe prosjede kose ošišane na 'talijanku' te sa torbicom preko ramena i pištoljem u ruci Miladinov je opljačkao niz trgovina, ljekarna, stanice za otkup zlata... Iako je iz Karlovca gdje je iza sebe ostavio dijete i bivšu suprugu, u metropoli je pronašao dom. Uglavnom neplanski odabirao je svoje mete kad u prostorijama nije bilo više od jedne osobe, odnosno kada su bili sami djelatnici. A ne bi li što uspješnije pobjegao, zaposlenike je zaključavao u stražnje prostorije i potom bježao odnoseći ključ sa sobom.

Prozor zgrade na Aveniji Marina Držića oštećen hicem iz pljačkaševog pištolja

Tko zna koliko bi još dugo uspješno sa pištoljem 'lunjao' različitim kvartovima metropole, da u subotu predveče nije naišao na 'tvrde orahe' - policajca Bošnjakovića kao i prisebnog 59-godišnjeg taksistu Radia Taxi Zagreb Zlatka u Ulici Milke Trnine u Folnegovićevom naselju, a u čiji je Citroen, na suvozačevo mjesto naprasito zasjeo sa netom ukradenih 16 tisuća kuna.

Poslovnica Hrvatske lutrije na zagrebačkoj Savici tijekom policijskog očevida

Iako je bilo na očigled jasno da je pljačkaš, Aleksandar je taksisti na upit da li njega to lovi policija odgovorio: „Ma, ne, ne love mene.!“ Policajac je na to uperio pištolj u lopova i vikao da izađe iz vozila, no bešćutni pljačkaš totalno preplašen nastale situacije, ispalio je ukupno četiri metka od kojih je jedan okrznuo policajca, a jedan je 'zalutao' u prozoru 33-godišnjeg stanara zgrade na Držićevoj aveniji. Ubrzo je pristigla pomoć prvoj policijskoj patroli koja je pristigla na mjesto događaja, pa je u konačnici pljačkaš 'zaradio' i teške ozljede u vidu prijeloma nosa. Inače, u pretresu stana na području Zagreba u kojem je boravio, istražitelji su pronašli niz predmeta koja se povezuju sa najmanje desetak kaznenih djela pa se zbog toga kriminalistička obrada nad njim i dalje nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 22:33