AKCIJA JADERA

Petorici Zadrana sudit će se zbog 8 milijuna eura vrijednog kokaina

Tri godine nakon uhićenja na francuskom dijelu otočića Martiniquea, gdje su pritvoreni pod sumnjom da su članovi dilerske skupine koja je prošvercala 174 kg kokaina vrijednog osam milijuna eura, USKOK je podignuo optužnicu protiv petorice Zadrana, jednog srpskog državljanina i Kolumbijca.

Sadržaj optužnice bit će poznat kad Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda sljedeći četvrtak odluči o njezinoj pravomoćnosti, javlja zadarski.hr.

U akciji nazvanoj Jadera po latinskom imenu Zadra uhićeni su Zadrani Elvis Mužanović, Ivan Zanze, Dražen Miletić, Ivan i Milivoj Šango, Zagrepčanin Milan Mandić, Srbin Nebojša Gančanović te Kolumbijac Antonio Jose Parra Florentin. Zadranin Zlatko Ugarković, zvani Patak, kojeg je međunarodna policija označila kao vođu dilerske skupine, dva mjeseca nakon uhićenja objesio se u ćeliji zatvora u Madridu. Akcija je pokrenuta u listopadu 2012. nakon informacija o organiziranoj skupini krijumčara koje su prikupile hrvatska SOA i PNUSKOK. Osumnjičeni su više mjeseci tajno praćeni i snimani. Za Kolumbijcem je na snazi crvena Interpolova tjeralica, a svi ostali se uz milijunske jamčevine brane sa slobode. (B. S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:49