TRAGIČAN KRAJ OBITELJSKOG SUKOBA

NOVI DETALJI OBRAČUNA U LICIBivši policajac ubio brata panazvao policiju: 'Dođite po mene'

Milan je zamahnuo lopatom i udario Matu po leđima. Ovaj se oprao šmrkom, otišao u kuću i vratio s pištoljem
Perusic, 080914.U zaseoku Vukelici na podrucju Donjeg Kosinja oko 11 sati Mate Vukelic iz pistolja je ubio svojeg brata Milana.Na fotografiji: Policija na mjestu dogadjaja.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Milan Vukelić (61) je kopao temelje za novi zid koji će ga još bolje zakloniti od brata Mate (53) u zaseoku Vukelići nedaleko Perušića. Matu je to naživciralo, smatrao je da je to samo još jedna provokacija brata s kojim je u dugogodišnjoj zavadi.

Prišao mu je i prigovorio mu da kopa po njegovom dijelu nekad zajedničkog imanja. Posvađali su se, međutim, ovoga puta sve nije stalo na prepirci. Otišlo je puno dalje.

Ma, ubit ću te - uzviknuo je u jednom trenutku ljutiti Mate.

Milan je zamahnuo lopatom i udario ga po leđima. Mate je ostao na nogama. Milan mu je čak ponudio šmrk da se opere jer ga je bio zaprljao. Oprao se, a zatim uputio u kuću i za manje od minute se vratio s pištoljem u ruci. Uperio ga je prema Milanu i povukao okidač. Začula su se četiri pucnja. Milan je pao. Mate je otišao u kuću susjede Save Vukelić i okrenuo "192".

Ubio sam brata, dođite po mene - rekao je i policijsku patrolu sačekao nedaleko beživotnog tijela svojega brata.

Nije pružao otpor, bio je miran i svega svjestan, pričaju susjedi.

Ovo je rekonstrukcija tragedije koja se oko 10.30 sati odigrala u zaseoku Vukelići na području Donjeg Kosinja u Lici, koju nam je prepričala kuma pokojnoga Milana, ali i drugi susjedi koji su svjedočili strašnoj tragediji. Trebala se kuma s Milanom naći oko 11 sati na kavi.

- Dogovorili smo da ćemo je popiti oko 11, s time da onaj tko prije završi s poslom dođe do onog drugog. Ja sam završila prije, krenula sam prema njemu i onda začula viku i prijetnje, a kad sam sjela u auto, začula su se četiri pucnja - svjedoči nam kuma štiteći svoj identitet.

U Vukelićima je svega desetak kuća, a najpoznatije je kao rodno selo Marijana Vukelića, zagrebačkog hrvača koji je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen prije godinu dana na plaži Zrće.

Susjedi ih opisuju obojicu kao odlične ljude, jer ni sa kime nisu bili u svađi

- Bili su to prekrasni ljudi, riječi ne možemo reći protiv nijednog od njih. Susjedi za poželjeti. Ali, istina je da se nikako nisu podnosili, a njihova je svađa trajala godinama. Razlog je uvijek bio isti - raspodjela imovine koju su naslijedili od roditelja, pričaju nam susjedi.

Milan je umirovljni rudar koji je prije 40 godina otišao živjeti u Kanadu, tamo ima suprugu i tri sina, ali je svake godine dolazio u rodni kraj uređujući svoju rodnu kuću. Mate je dugogodišnji policajac PP Gospić koji je prije godinu i pol otišao u mirovinu. Živio je u stanu u Gospiću sa suprugom i dvoje djece, ali je redovito dolazio u Vukeliće, gdje je sagradio kuću, tik do roditeljske koje je ostavinom, odnosno željom njihovih pokojnih roditelja pripala bratu iz Kanade.

- U tome je bio cijeli problem. Mate nikako nije mogao prihvatiti da ne smije u svoju roditeljsku kuću, jer mu Milan to nije dozvoljavao. Dok su bili živi, roditelji su više voljeli Milana, jer im je slao dolare, pa su mu zato i ostavili kuću - pričaju nam njihovi šokirani susjedi.

Neki smatraju da je Mate jednostavno bio previše ljubomoran na Milana i njegov sređen život u Kanadi, a isto tako da je u posljednje vrijeme imao problema s alkoholom, zbog čega je češće ulazio u konflikte s bratom.

Na mjestu događaja lički policajci obavili su očevid, kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Mladen Krajačić, a uslijedit će istraga kojom bi se trebali rasvijetliti svi detalji tragedije. On je potvrdio da je do ubojstva došlo iz vatrenog oružja, ne ulazeći u detalje niti u motive kaznenog djela. Također, najavio je da će se na tijelu ubijenoga obaviti obdukcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 22:38