MAFIJAŠKI OBRAČUN

Novi detalji o likvidaciji: Ubijeni Golubić ‘zapeo’ je na poligrafu nakon pokušaja atentata na Zefu

Golubić je, navodno, bio dužan poveći iznos Zefi čiji je auto eksplodirao 2007. godine

ZAGREB - Davor Golubić (38), ugostitelj kojega je nepoznata osoba likvidirala s tri hica u subotu oko 20 sati na nogostupu u Savskoj 164, bio je jedna od samo nekoliko osoba koje su policajci ispitivali nakon pokušaja ubojstva Josipa Antića Zefe u ožujku 2007.

Policijski očevid na mjestu Golubićevog ubojstva u Savskoji za sada nije dao željene rezultate, pa se policija koncentrirala na informacije dobivene u brojnim informativnim razgovorima s osobama iz krim miljea, te s njima povezanim osobama.

Posao s automobilima

Tako su doznali da je ubijenog Davora otac Boro početkom 90-ih uveo u posao s uvozom skupih automobila na lažne carinske deklaracije, na čemu je zaradio veliki novac.

Otac, kojeg su zvali Debeli Boro, i početkom rata bez straha je isticao da je srpske nacionalnosti, a u Princ Studentu tada su se okupljali imučni Srbi bliski krim miljeu, koji su ispred lokala u Savskoj parkirali svoje skupocjene automobile.

Otac Boro Golubić, osim sina, u posao sa švercanim autima uveo je i Narcisa Mujkića, koji u poslu nije bio korektan, pa je zbog prijetnji otišao živjeti u SAD.

No, pokojni Davor Golubić, navodno se ‘navukao‘ na kokain, pa je sve potrošio i znatno se zadužio kod kamatara i dilera droge. Prema nekim operativnim informacijama, krivca za njegovo ubojstvo treba tražiti među dilerima kokaina ili njihovim gazdama. Priču da je Golubićevo ime povezuje sa suđenjem tzv. ‘zločinačkoj organizaciji’ istražitelji drže nevjerodostojnom, iako znaju da ga je 1993. istukao Davorin Sobjeslavski, ali se tada radilo o sukobu oko jedne djevojke.

Nestručni ‘diverzant’

Kako još nemaju konkretnijih informacija, policija se koncentrirala na podatak da je Davor Golubić bio jedan od osumnjičenih za bomba podmetnutu na podvozje Mercedesa S klase AMG, koja je eksplodirala kod Zoološkog vrta u noći 2. ožujka 2007., dok se u njemu Josip Antić vozio Maksimirskom prema Dubravi.

Zbog nestručnosti “diverzanta” detonacija je tek blaže oštetila skupu crnu limuzinu, a vozač Josip Antić je prošao bez ogrebotine. Službene informacije PU zagrebačka je davala na kapaljku, a neslužbeno se samo moglo doznati da je jedan od ljudi koji su “zapeli na poligrafu” ugostitelj Davor Golubić iz Zagreba, koji je iz poslovnog odnosa sa Zefom izašao kao dužnik.

Josip Antić Zefo godinama slovi kao jedan od najmoćnijih kamatara u Hrvatskoj. Pokušavši to demantirati, javno je poručio da je običan poslovni čovjek te da su u poslovnim krugovima novčane pozajmice uobičajene.

Formalno neosuđivan

Usprkos glasinama da je uključen u opskrbu Zagreba heroinom, Josip Antić je formalno neosuđivana osoba, a u policijskoj evidenciji ima samo operativni dosje. Sud ga je pravomoćno oslobodio optužbi za sva kaznena djela s kojima su ga ikada povezivali i nikad nije kažnjen zbog droge.

Na Županijskom sudu u Zagrebu oslobođen optužbe za poticanje na pokušaj ubojstva Nikole Palića, a tada mu je bilo suđeno u odsutnosti.

Zefo je bio vlasnik narodnjačkog kluba Od sumraka do zore na Krugama, a navodno je ostao u vlasničkoj strukturi kluba i nakon njegova preimenovanja u Pasha. U tom su se klubu, u Zefinoj organizaciji, svojedobno pomirili Hrvoje Petrač i Vinko Žuljević Klica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:24