NEMA IZNUDE NA HVARU

NORVEŽANI SE NE SJEĆAJU TKO IM JE NA HVARU NAPLATIO 300.000 KUNA Voditelj kluba nedužan proveo 25 dana u zatvoru

 Colourbox

Nakon što je Enis M. (27) iz Zagreba, kao voditelj hvarskog noćnog kluba “Gentlemen’s club” krajem srpnja uhićen zbog sumnje u iznudu dvojice norveških turista kojima je uz prijetnje elektrošokerom prisilno naplatio 300 tisuća kuna, a zbog čega je u istražnom zatvoru proboravio 25 dana, Općinsko državno odvjetništvo ovih je dana obustavilo istragu. Smatraju da nakon provedenih dokaznih radnji u odnosu na jednog Norvežanina nema osnovane sumnje da ga je iznudio, dok za drugog turista smatraju da je u pitanju djelo koje se ne progoni po službenoj dužnosti.

Enisa i više nepoznatih osoba sumnjičilo se da su ozbiljno prijetili dvojici Norvežana koji su prigovorili na račun za popijena pića koji je iznosio nevjerojatnih 300 tisuća kuna. Sumnjalo se da su, kako bi natjerali 29-godišnjeg bankara koji trenutno živi u New Yorku i njegova dvije godine mlađeg prijatelja koji se bavi trgovinom brodovima u Oslu da plate enormnu sumu za popijena pića, prvo odveli svakog od njih u zasebnu sobu u stražnjem dijelu kluba, piše Slobodna Dalmacija.

Zatim su im počeli verbalno prijetiti, a kako bi potkrijepili svoje prijetnje, Enis je povremeno ispred prestravljenih turista uključivao elektrošoker. Nakon četiri sata maltretiranja Norvežani su napokon popustili te je stariji gost, po prijavi, bio prisiljen dati svoju “Visa” kreditnu karticu s koje je Enis podigao iznos od 20 tisuća dolara, dok je drugi također dao karticu “Visa master” s koje je voditelj kluba podignuo oko 30 tisuća kuna. No, tri mjeseca poslije ispostavilo se da nikakve iznude nije bilo. Naime, Norvežanin je istražiteljima kazao da se ne sjeća tko mu je prijetio i pokazivao elektrošoker, nije na prepoznavanju prepoznao osumnjičenog kao osobu koja ga je iznuđivala, a ni njegov prijatelj nije vidio ni čuo tko je prijetio pa je zaključeno da nema nikakvih dokaza da je baš Enis prijetio gostima kluba.

Obojica oštećenih su također izjavila da su te večeri bili toliko alkoholizirani da ne znaju što su sve popili, a niti ne znaju što su sve popile plesačice koje su častili u privatnom separeu.

- Ova je odluka očekivana s obzirom na obranu okrivljenog i iskaze oštećenika. Još nisam stupio u kontakt sa svojim klijentom tako da još ne znam hoće li podnijeti tužbu za naknadu štete zbog neosnovanog boravka u istražnom zatvoru - komentirao nam je Enisov odvjetnik Vinko Gulišija, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:22