IZNUDA U KLUBU

KAKO SU NA HVARU ZA 150.000 kn OPELJEŠENI MLADI NORVEŽANI Zavele ih plesačice, a onda imkonobar držao nož pod grlom i tražio PIN

Voditelj kluba Enis M. (27) iz Zagreba skidao je novac s kartica dvojice turista
 Colourbox

Hvarski noćni klub Temple, smješten na samom ulazu u grad Hvar, postao je mjesto torture za dvojicu norveških turista koji su se sa subote na nedjelju odlučili proveseliti na ležerniji način nabijen erotikom. Kao njihov “mučitelj” prokazan je Enis M. (27), sezonski konobar u noćnom klubu koji je, kako neslužbeno doznajemo, pod vodstvenom palicom obitelji Biško čija je glava kuće Davor Biško, bivši dečko pjevačice Zorice Andrijašević Donne i bivši vlasnik Hard Rock Cafea.

Ostaje u pritvoru

Nasilnom konobaru određen je pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo. No, za Enisa nema kaznenog djela jer je “samo upozorio dečke da će imati problema ako ne plate račun”, a splitsko Državno odvjetništvo, pak, tvrdi da je riječ o iznudi teškoj 167.000 kuna koju je 27-godišnjak u ulozi voditelja kluba odradio s još nekoliko nepoznatih osoba. Ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu čak do 12 godina zatvora. Poznati ugostitelj Biško, pak, kaže: - Nisam vlasnik i ni o čemu nemam pojma.

Prema prikupljenim izjavama i dokazima prestravljenih norveških turista u dobi od 27 i 29 godina, splitski tužitelji su uvjereni da su Norvežani od 2.30 pa sve do 6.30 sati prošli pravu agoniju dok su sudionici iznude od njih pokušavali naplatiti račun od 300 tisuća kuna za popijena alkoholna pića. Gosti su prvo platili 1000 kuna. Onda je stigla druga runda animatorica i alkoholna ponuda “teška” 20.000 kuna. Treći je ceh premašio 60.000 kuna, a četvrti je postao itekako sporan – oko 150.000 kuna. Čuvši iznos, Norvežani su se pobunili i odbili platiti. Na kraju su u odvojenom sobičku, daleko od očiju javnosti, proživjeli scene iz kriminalističkih filmova. Prijetilo im se da neće napustiti klub živi ako ne plate račun do zadnje lipe. U račun je bilo uračunato i druženje s oskudno odjevenim djevojkama - sjedile su im u krilu i pravile društvo dok su s njima, i naravno na njihov račun, redale boce pića.

Osim bujice prijetnji, Norvežanima je “dobrodošlica” iskazana i elektrošokerom te nožem skakavcem koji su jednome držali pod vratom. Enis je u rukama imao elektrošoker koji je svako malo uključivao i mahao njime, tvrdi DORH. Mladim norveškim turistima, koji su bili pod utjecajem alkohola, nije preostalo ništa drugo nego da se odvoje od svojih bankovnih kartica. Istražitelji su uvjereni da je baš Enis s njihovih kartica podigao 20.000 dolara i 30.000 kuna. Tortura u ranojutarnje sate prestala je kad su se domogli njihovih PIN-ova. Naglo otriježnjeni turisti otišli su na policiju. Navodno o svemu postoji i snimka.

Mještani svako ljeto strepe što će se u tom klubu, s čijeg krova laseri bacaju svjetlo na sve strane, dogoditi.

Klasična podvala

- Jednom sam ušao iz čiste znatiželje. Reklamiraju se lecima po otoku, ali i na društvenim mrežama. Dečki željni ženskog društva lako na to padnu. Uđeš u klub, a uz stol stoje zgodne djevojke, mahom iz Srbije. Prostor je prepun svjetlosnih kulisa pa izgleda luksuzno. Biškovi itekako znaju privući posjetitelje i plesačice koje služe kao mamci. Tko nema love, bolje mu je da ne ulazi jer jeftinog provoda u Templeu nema - kaže mještanin Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:37