PRIJETIO UBOJSTVOM

Nasilnik iz Siska: Prijateljicu zatočio u autu, prislonio joj pištolj na glavu, vikao i udarao je. Nije je pustio do jutra

 Ilustracija

SISAK - Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjim muškarcem iz sela Vurot nedaleko od Siska , utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu 41-godišnje Siščanke počinio kaznena djela protupravno oduzimanje slobode i prijetnju.

Kako je utvrdila sisačka policija, on je 41-godišnjakinju, koju poznaje od ranije, u četvrtak, 12. siječnja oko 21 sat pozvao u svoj automobil na razgovor. U automobilu je, prema iskazima oštećene žene, na nju vikao i galamio, te ju više puta udario po licu. Prislonio joj je plinski pištolj na glavu te joj prijetio da će ju ubiti, te ju je primorao da ostane s njim u automobilu sve do jutra, 13. siječnja do 3.40 sati, kada ju je pustio. Ona je prijetnju pištoljem, prisilno zadržavanje u utomobilu i šamaranje prijavila policiji.

Pretragom njegove kuće u Vurotu i osobnog automobila, pronađen je plinski pištolj sa spremnikom i jednim nabojem, dok su u kući pronađene automatska i poluautomatska puška i kubura ručne izrade. Oružje, koje je osumnjičeni nezakonito posjedovao, od njega je oduzeto, a oduzete su mu i četiri lovačke puške i pripadajuće streljivo za koje je posjedovao oružni list.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv osumnjičenog 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke. Nakon saslušanja u Općinskom državnom odvjetništvu određen mu je istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:07