VIKALA I ZVALA POMOĆ

DRAMA U OSIJEKU Iz napuštenog lokala spašavali ženu koju je zaključao partner

 Nikola Patković/CROPIX

Prava drama odvijala se u subotu prijepodne u samom središtu Osijeka, nasuprot konkatedrale sv. Petra i Pavla, gdje je jedna žena protiv svoje volje zaključana u napušteni poslovni prostor. Iz njega su je na kraju izbavili osječki vatrogasci, koji su presjekli lanac i lokot kojim su vrata ovog prostora bila zaključana, a nakon što je izašla van na njezinom licu bile su vidljive ozljede.

U prvoj izjavi policijskom službeniku gospođa, za koju smo doznali da se zove Ružica (56) te da je iz Osijeka, je kazala kako ju je unutra zaključao njezin 54-godišnji partner, koji nema prijavljeno prebivalište. Njih dvoje inače moglo se vidjeti svakoga dana u središtu grada, gdje su na uličnom štandu prodavali svete slike i knjižice, a on je i prosio. Gospođa je policajcu ispričala kako ju je partner i ranije znao tući, a ovaj put sve je počelo u petak oko 22 sata, kada ju je počeo maltretirati i ponašati se prema njoj kao prema robinji. Na kraju ju je u subotu ujutro odveo u napušteni poslovni prostor, kojeg su povremeno koristili, i tamo je zaključao. Nakon što je oslobođena, Ružicu je policija odvezla u postaju, gdje su je preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Policiju je pak pozvao čovjek koji svakoga dana ispred tog napuštenog poslovnog prostora prodaje indijske mirisne štapiće i hranu, propovijedajući vjeru Hare Krišne.

- Došao sam ovdje oko 11 sati i čuo sam jednu osobu iza zatvorenih vrata koja je tražila pomoć. Rekla je da je zaključana protiv svoje volje i kazala mi da nazovem njezinu kćer, prijateljicu ili policiju. Budući se kćer nije javljala, a prijateljica je kazala da ne može doći pozvao sam policiju. Žena je bila uplašena i kazala je kako je za nju situacija neizdrživa. Rekla je da se zove Ružica - ispričao nam je čovjek koji je za sebe rekao da se zove Džagad Pudžadas, a „materijalno tijelo u kojem se nalazim zove se Jovan Ilinčić.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:46