GNJUSAN ZLOČIN

MONSTRUM U ŠATORU NAPAO CURICU Profesor seksualno zlostavljao prijateljevu kćer pa joj rekao: 'Tko se to meni najbolje ljubi?'

Ilustracija
 Laurent Hamels/Colourbox / AltoPress / Maxppp

Zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta starijeg od 15 godina, na nepravomoćnu kaznu zatvora od šest mjeseci na Općinskom sudu u Splitu osuđen je Splićanin (61), prenosi Slobodna Dalmacija .

Osuđeni je kao dugogodišnji prijatelj oštećene obitelji u kolovozu 2009. odveo na kupanje na plažu izvan Splita njihovu kćer (16) koja ima zdravstvenih problema. No, nakon što su djevojčica i on oko 14 sati izišli iz mora i ušli u šator na plaži, on je kćer obiteljskih prijatelja ljubio po cijelom tijelu te joj skinuo gornji i donji dio kostima, penetrirao prstima u njezin vaginalni otvor i anus pri tom joj ljubeći usta.

Negirao djelo

Od oštećene je tražio da se sama mazi po tijelu, a njezinu ruku je stavio na svoje spolovilo te je na kraju ejakulirao po djevojčici koja nije pružala nikakav otpor jer je bila u stanju "prepasti" zato što je u počinitelja kao u najbližeg obiteljskog prijatelja do tada imala apsolutno povjerenje.

Osuđeni je tijekom suđenja u potpunosti negirao kazneno djelo, navodeći da je taj dan na kupanje htio povesti i djevojčina oca i momka, ali ona nije htjela, a vrijeme provedeno s njom na plaži opisuje na način da su se on i djevojčica dva sata kupali i jeli, te se kroz gužvu preko Šestanovca vratili u Split. On je zatim djevojčicu doveo do njezina stana u Splitu pa je na inzistiranje njezine majke čak ostao i na večeri, a djevojčica je sa svojim momkom ubrzo izišla vani, doznaje Slobodna Dalmacija .

No, u svom iskazu, oštećena djevojčica, koja sada ima 23 godine, opisala je sudu sve što joj je obiteljski prijatelj gotovo sat vremena radio u šatoru, govoreći joj nakon toga da mu je to najljepši dan životu i tepajući joj riječima "tko se meni najbolje ljubi?"

Djevojčica nije tada reagirala suprotstavljanjem zbog šoka i što je napadača doživljavala kao oca. Znala je da iz šatora nema gdje pobjeći, niti se do Splita kako vratiti, a na mobitelu nije imala ni kune te je tek kad se okrivljenik vratio ponovno u more s njegova mobitela nazvala svoga momka i rekla mu da joj se nešto ružno dogodilo.

Sve ispričala

Momku je poslije prilikom izlaska ispričala sve, a zatim je sve rekla i svojoj majci, ali i supruzi počinitelja. Ocu pomorcu nije htjela ništa govoriti da ga ne opterećuju prije ukrcavanja na brod.

No, kad je on nakon sedam mjeseci doznao sve što mu je obiteljski prijatelj radio kćeri i kad je vidio da Državno odvjetništvo ne žuri protiv profesora pokrenuti postupak jer se po tužiteljici djevojka nije dovoljno jako i uporno odupirala i nije rekla "ne", otac djevojčice uzima mačetu od 60 centimetara i četrdesetak puta udara po blindo vratima stana nekadašnjeg obiteljskog prijatelja.

Drugi put

Iako je od događaja prošlo šest godina i četiri mjeseca, ovaj slučaj je daleko od faze kad će presuda biti pravomoćna jer se osuđeni može žaliti Županijskom sudu u Splitu.

Nepravomoćna presuda protiv aktera ove priče koja je također iznosila 6 mjeseci bezuvjetnog zatvora već je jednom vraćena na ponovno suđenje jer je postupak vodio sudac pojedinac, a ne tročlano sudsko vijeće.

Složni vještaci

Mnogobrojni sudski vještaci su tijekom postupka protiv Splićanina, koji je u vrijeme počinjenja djela imao 55 godina, iskaz oštećene djevojčice ocijenili vjerodostojnim i logičnim.

Vjerodostojnost iskaza oštećene procijenila je i Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, dajući za pravo kombiniranom psihologijskom, psihijatrijskom i defektološkom vještačenju koje su napravili dr. Andrea Russo, dr. Ivan Urlić i dr. Željko Nosil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:21