MISTERIOZNA SMRT

MISTERIJ NA ČIOVSKOM MOSTU Kako je poginuo Dragan D.? Trogirani: Ne vjerujemo da ga je slučajno vukla kilometrima

Stanovnici Trogira i Čiova posljednja dva dana ne prestaju pričati o nevjerojatnoj nesreći
 Vilić/CROPIX




Stanovnici Trogira i Čiova posljednja dva dana ne prestaju pričati o gotovo nevjerojatnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 2.30 u noći kada je 31-godišnja Ljiljana Vojin kod čiovskog mosta pregazila 58-godišnjeg Dragana Damirovića kojeg je puna tri kilometra vukla do svoje kuće u blizini kampa Rožac u Gornjem okrugu na Čiovu.

Vozila očev Mercedes

Nakon večernjeg izlaska Ljiljana je očevim Mercedesom vozila iz smjera Splita prema Čiovu kada je udarila u nesretnog Damirovića. Potpuno nevjerojatno, ali tijelo nesretnog muškarca ostalo je zakačeno za automobil, a vozačica je nastavila voziti u smjeru svoje kuće.

Okolnosti nesreće još nisu poznate jer je, kako kažu u splitskoj policiji, istragu ove bizarne prometne nesreće preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Iako nitko od mještana s kojima smo razgovarali ne zna točno što se dogodilo, pojavilo se nekoliko verzija događaja.

Pretpostavlja se da je beživotno tijelo muškarca već ležalo na cesti ili je i sam Demirović bio u alkoholiziranom stanju te je preminuo nakon naleta automobila. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije preminulog na kojoj će se nastale ozljede usporediti s oštećenjima na automobilu. Vozačici je nakon nesreće izmjereno 0,66 promila alkohola u krvi te je mnogima nevjerojatno da nije reagirala ni osjetila kako njeno vozilo vuče tijelo muškarca. Navodno se nije obazirala ni na trojicu mladića koji su joj u nevjerici pokušali signalizirati da zaustavi automobil.

Brat poznatog tenora

Mnogi ne vjeruju u priču kako je smatrala da joj je pukla guma jer i da je stvarno mislila da je došlo do puknuća, trebala je stati sa strane i pogledati što se dogodilo. Sve su to pretpostavke do kojih su Trogirani dolazili tijekom poslijednja dva dana. Ali jedino što Trogirani ipak sa sigurnošću mogu potvrditi jest tko je muškarac koji je preminuo u subotu u bizarnoj nesreći. U jednom dućanu rekli su nam da je preminuli Trogiranin Dragan Demirović brat preminulog tenora klape Trogir, Zorana Demirovića.

Što je radio na mostu?

Njegova obitelj još čeka službenu informaciju o nesreći i ne znaju gdje je Dragan bio te kobne večeri i što je radio na mostu u Čiovu.

Za Ljiljanu Vojin znaju svi na otoku Čiovu iako je gotovo nitko osobno ne poznaje. Nju i njezinu obitelj poznaju tek iz viđenja jer nisu podrijetlom s Čiova, ali su sagradili kuću na Rožacu i bave se iznajmljivanjem apartmana.

- Godinama ih nisam vidio. Zadnje što znam je da su otišli u Ameriku, a da se ovo nije dogodilo vjerojatno bih i dalje mislio da su tamo. Znam ih iz viđenja, imaju veliku kuću iza kampa i otac vozi neki Mercedes - kaže susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:54