DJEVOJKA OZLIJEĐENA

HVARSKI TAKSIST ZAVRŠIO U PRITVORU Mladu Irkinju vozio u hotel s noćnog izlaska pa je silovao?

 Nikola Vilić/CROPIX

HVAR - Mlada irska turistica (21) prijavila je u ranim jutarnjim satima ponedjeljka da ju je 36-godišnji taksist silovao na otoku Hvaru.

Muškarac je seksualni delikt navodno počinio dok je Irkinju vozio u hotel iz diskoteke u kojoj se te noći zabavljala. Nakon što je silovanje završilo, turistkinja se zaputila prema hvarskoj policijskoj ispostavi splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Priveden u Split

Policija je vrlo brzo ušla u trag taksistu koji se i u trenutku zaključenja ovog teksta nalazio u pritvoru. Muškarac je izjavio da je odnos između njega i 21-godišnjakinje bio profesionalan, odnosno da nije bilo nikakvog, a kamoli prisilnog seksualnog odnosa. Očekuje se njegovo privođenje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Drugi slučaj ovog ljeta

U PU splitsko-dalmatinskoj potvrdili su nam događaj, no kažu da zbog specifičnosti kaznenog djela ne smiju govoriti o detaljima. Pojavila se i informacija kako je Irkinja prilikom silovanja zadobila ozljede. Djevojka je podvrgnuta liječničkom pregledu kako bi se utvrdilo postoje li materijalni dokazi silovanja. Novo silovanje na Hvaru dogodilo se manje od mjesec dana nakon što je britanska turistica prijavila da su je ugostitelj i njegov prijatelj prisilili na spolni čin. U tom je slučaju istraga i dalje u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:23