ODLUKA SUDA U ZADRU

Hrvatski Fritzl zbog 20 godina SILOVANJA I ZLOSTAVLJANJA kćeri kažnjen sa PET godina zatvora

 CROPIX

Na zadarskom Općinskom sudu u ponedjeljak je na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i jedan mjesec osuđen 72-godišnjak iz okolice Zadra – hrvatska inačica Fritzla, piše Večernji list .

Gotovo 20 godina održavao je spolne odnose sa svojom duševno zaostalom kćeri. Slučaj je dospio u javnost prije nešto više od pola godine nakon informacije da je policija u mjestu kraj Zadra uhitila starca pod sumnjom da je više od 20 godina imao spolne odnose sa svojom tada 46-godišnjom kćeri s teškoćama u razvoju!

Sve je navodno počelo dok je obitelj još živjela u inozemstvu, gdje očito nitko nije znao za to, a ni nakon povratka u malo mjesto kraj Zadra nitko od susjeda nikada nije posumnjao u očevo zlostavljanje nemoćne kćeri. U tom mjestu sablaznili su se na informaciju da je cijelo vrijeme kraj njih živio, kako su ga odmah nazvali, hrvatski Fritzl.

Uhićen je polovicom svibnja 2011. godine, i to navodno nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje sestre. To policija nije potvrdila, kao ni nagađanja da je o zlostavljanju kćeri još od rane mladosti znala jedino njezina majka, 72-godišnjakova supruga. Policija nije otkrila identitet žrtve i zlostavljača, kao ni istražni sudac, a naposljetku je i suđenje bilo tajno. Ni članovi obitelji u kojoj se događao sav taj užas nisu htjeli razgovarati s novinarima. Kao da je sve njih bilo stid što se takav zločin dogodio u njihovu mjestu, piše Večernji list .

Originalni članak pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:09