SPECIJALNI IZVJEŠTAJ

'GLEDAO SAM KAKO MI UBIJA TATU I MOLIO DA NAS POŠTEDI' Malodobni sin ubijenog u dvostrukom ubojstvu

Policajac izrešetao ženu i ljubavnika pred očima djece. Pogledajte poprište zločina
 Mate Piskor / CROPIX

HRVATSKA KOSTAJNICA - Tragedija u Graboštanima kod Hrvatske Kostajnice. Od ljubomore pomahnitali policajac Mario Slabinjac, djelatnik ravnateljstva policije MUP-a RH, rafalima iz automatske puške ubio je svoju suprugu Blaženku koja ga je ostavila i odselila s djecom, te njenog partnera Ivicu Hajdukovića. Dočekao ih je u utorak oko 21 sat u zasjedi, dok su se automobilom kretali od Velikog Krčeva prema Graboštanima.

Na cesti, prije mosta preko rijeke Sunje, prepriječio je svoj automobil, iz prtljažnika izvadio automatsku pušku i otvorio vatru prema automobilu u kojem su bili Ivica Hajduković i Blaženka Slabinjac, ali i njegove dvije kćeri i sin Ivice Hajdukovića Patrik. Ne obazirući se na mogućnost da može pogoditi i ubiti svoju djecu, ispalio je cijelo mnoštvo metaka prema automobilu.

O samom događaju posjedočio nam je 17-godišnji Patrik, sin ubijenog Ivice Hajdukovića. “Vozili smo se u autu iz Velikog Krčeva prema Graboštanima: tata, teta Blaženka i njezine dvije kćeri.

Odjednom se ispred nas ispriječio jedan auto, iz njega je istrčao Mario Slabinjac, dobro ga poznam, muž tete Blaženke, iz gepeka je izvadio automatsku pušku i počeo pucati prema nama. Staklo se rasprslo, meci su fijukali, svi smo kričali od straha, tata je ubacio u rikverc i pokušao pobjeći.

No, bio je pogođen i samo je klonuo. Vjerojatno je odmah bio mrtav. Pogledao sam tetu Blaženku, i ona je ležala nepomočno. Izašao sam van iz auta gledajući smrti u oči i molio ubojicu da nas poštedi. On je samo rekao: Uzmi djecu, misleći na svoje kćeri, u moj auto i odvezi ih odavde. Iako nemam vozački i ne vozim auto, poslušao sam, i odvezao nas na sigurno. Ne znam što da vam više kažem, u šoku sam”, rekao nam je Patrik kojeg smo zatekli kod roditeljske kuće u Grabođštanima kako tješi baku, majku ubijenog Ivice.

Priopćenje sisačke Policijske uprave potvrđuje Patrikove navode. Tamo stoji kako je u utorak 11. lipnja, oko 21 sat na cesti između mjesta Graboštani i Veliko Krčevo, općina Majur, 40-godišnji muškarac presreo osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji muškarac.

U vozilu kojim je upravljao 45-godišnjak bila je i 39-godišnja žena, njene dvije kćeri u dobi od osam i devet godina te 45-godišnjakov sin star 17 godina. Iz gepeka svog automobila 40-godišnjak je izvadio automatsku pušku i u drugo vozilo ispalio više hitaca.

Od zadobivenih ozljeda 39-godišnjakinja i 45-godišnjak su preminuli na mjestu događaja, dok djeca nisu ozlijeđena. Osumnjičeni, koji je uhićen, policijski je službenik Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a preminula žena je s osumnjičenikova bivša supruga”, stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Natalija Mezak Dolenčić.

Od mještana Graboštana doznajemo da je ubijeni Ivica Hajduković umirovljeni policajac, te da su on i ubijena Blaženka u vezi bili gotovo dvije godine. I on je rastavljen, supruga mu živi u Istri, te također ima dvoje djece. Blaženkin suprug, s kojim se navodno nije službeno razvela, ali se od njega odselila zajedno s kćerima, nikako se nije mogao pomiriti s tim da ga je žena ostavila.

Susjedi navode da joj je prijetio da će ubiti i nju i njenog ljubavnika, prijetio je i njemu, a kako nam je rekao susjed Hajdukovićevih, ubojica je prije nekog vremena zvao telefonom bivšu suprugu ubijenog Ivice Hajdukovića, poručujući joj da kaže bivšem mužu da se okani njegove žene ili će ih oboje ubiti.

- Sjećam se. Mislim da je to bilo lani, ili predlani, ovdje je bio cijeli kraval, s puno policijskih kola i interventne policije. Mario je prijetio oružjem supruzi i napadao ju, rekao nam je susjed.

Mještani Graboštana čuli su u utorak navečer rafale iz smjera kupališta na rijeci Sunji. Ubrzo se selom pronio glas da je Mario ubio Ivicu i svoju bivšu suprugu Blaženku, odnosno Dadu kako je zovu.

- Pucao je i na djecu, ali ih je srećom promašio, čuo sam da je ozlijeđena noga njegove starije kćer, te da je auto sav izrešetan. Takvo se što moglo očekivati: bio je prijeke naravi, bahat, naoružan, i strašno ljubomoran, kaže nam mještanim Graboštana.

Zločin je počinjen ilegalnim oružjem

ZAGREB - Dvostruko ubojstvo u blizini Hrvatske Kostajnice počinjeno je ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao, rekao je danas u Zagrebu ravnatelj policije Vladimir Dominić.

Četrdesetogodišnji policijski službenik Ravnateljstva policije ubio je sinoć u blizini Graboštana bivšu suprugu i 45-godišnjaka tako što je iz automatskog oružja ispalio više hitaca u automobil u kojem su bili s troje djece. Djeca nisu ranjena, a 40-godišnjak je uhićen, javila je sisačko-moslavačka policija.

Očevid u Kostajnici još traje, a nakon njega policija će imati više podataka, rekao je novinarima Dominić, koji je ponajprije izrazio sućut obiteljima ubijenih.

Ubojica, koji je radio u MUP-u u upravi za posebne poslove sigurnosti na čuvanju objekata, "imao je problema u obitelji, zbog čega je već stegovno odgovarao i bio suspendiran", rekao je Dominić.

"Njemu je službeno vatreno oružje oduzeto", rekao je ravnatelj policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18