NAZOVITE NA 192

FOTO: POLICIJA MOLI ZA POMOĆ 'Javite se ako prepoznajete pljačkaše, garantiramo anonimnost'

 PU zagrebačka / PU zagrebačka

ZAGREB Nakon što su ispitani svi potencijalni sumnjivci, provjereni svi izuzeti tragovi s mjesta pljačke i pregledane snimke nadzornih kamera u užem gradskom središtu, zagrebačka policija se nakon deset mjeseci odlučila zatražiti pomoć građana.

'Građani, ako prepoznajete razbojnike sa nadzornih snimki, molimo vas da se javite na broj telefona 192 ili u najbližu policijsku postaju. Garantiramo anonimnost', apel je zagrebačke policije žiteljima diljem Lijepe naše koji bi mogli posjedovati bilo kakvu korisnu informaciju o spornoj razbojničkoj akciji.

Naime, dvojica nepoznatih pljačkaša upala su 10. siječnja oko 11 sati u zlatarnicu 'Jakšić' u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici. Bili su naoružani sprejom suzavcem kojim su poprskali 51-godišnju zlatarku. U strahu za vlastiti život zlatarka je pokleknula pa je dvočlana banda pobjegla s nakitom vrijednim nekoliko stotina tisuća kuna izgubivši se pritom u gradskoj vrevi.

Prema opisu koji je prestravljena zlatarka dala policiji, kao i prema snimkama nadzornih kamera, jedan razbojnik je mlađe životne dobi, visine 180 cm i srednje tjelesne građe. U vrijeme pljačke nosio je crnu motorističku kacigu sa sivim i bijelim detaljima, crnu jaknu s kapuljačom krznenog obruba i nepoznatim amblemom na desnoj nadlaktici, crni donji dio trenirke s bijelom crtom na vanjskoj strani nogavica i bijele tenisice.

Njegov kolega u razbojništvu bio je nešto stariji, između 40 i 50 godina, visine 190 centimetara i srednje građe. Nosio je tamnu šilt kapu s dva amblema na lijevoj strani kape, crnu jaknu s amblemom na lijevoj strani u predjelu prsa, crvenu majicu, crne hlače i crne cipele.

Sve fotografije razbojničkog dvojca, možete vidjeti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:59