KOBNO PUTOVANJE

'DJECA SU NOGAMA RAZBIJALA PROZORE' Školski autobus zbog teretnjaka sletio u jarak! Dvije učenice teže ozlijeđene

Sisak, 270212.U sudaru autobusa i traktora u u Galdovackoj cesti u Sisku, u ponedjeljak 27. veljace u 13 sati, sedam osoba je ozlijedjeno i prevezno u sisacku bolnicu. Prema prvim podacima, nema teze ozlijedjenih. Traktorist je poceo zakretanje u lijevo u trenutku kada je autobus vec poceo pretjecanje, autobus je prvim desnim dijelom udario u traktor, koji je nosio veliku balu slame, te sletio ulijevo u kanal uz cestu, te udario u betosnki most. U autobusu je bilo 13 putnika i dva vozaca, autobus je zadarskih registarskih oznaka i vozi na liniji Sibenik - Srbija.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

Četvero djece je lakše ozlijeđeno, a djevojčica Ana Heged (16) iz sela Zrinska i njezina vršnjakinja Katarina Odorčič teže su stradale danas pri slijetanju školskog autobusa sisačkog Autotransa u selu Pavlovac između Bjelovara i Daruvara. Nesreća se dogodila u Ladislavskoj ulici oko 14.10 sati. Ozlijeđeni đaci prevezeni su u Opću bolnicu u Bjelovaru.

- Ana je dobro. Dobila je ovratnik i bit će u bolnici preko vikenda, rekao je kratko djed nejteže ozlijeđene srednjoškolke Ane Heged, koje je zadobila niz kontuzija i trzajnu ozljedu vrata.

Školski autobus koji je prevozio ukupno petnaest učenika iz srednje škole u Grubišnom Polju prema selu Veliki Grđevac i okolnim zaseocima sletio je jarak jer je navodno kamion iz suprotnog smjera prešao na suprotnu stranu kolnika. Vozač autobuca je u izbjegavanju izravnog sudara zahvatio travnjak kraj ceste, a potom i cijelom vozilom sletio u jarak. Prava je sreća da u nestreći nije bilo težih posljedica.

Prema iskazima svjedoka učenici su nogama izbijali prozore i izvlačili se iz prevrnute olupine. Stradali su učenici koji su sjedili sjedalima u prednjem dijelu autobusa.

- Čuli smo udarac, a potom i vrisku. Kad smo izašli iz kuće vidjeli smo djecu kako iskaču iz autobusa. Bili su u šoku. Vozač tvrdi da je morao naglo skrenuti kako bi izbjegao sudar s nekim teretnjakom. Ovdje prolazi dosta kamiona i potencijalna su opasnost, priča I. B. iz Pavlovca.

Na mjestu nesreće očevid su proveli prometni policajci PU sisačko moslavačke. U 17.40 sati promet je normaliziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:11