MILAN ŠTIFANIĆ

ČOVJEK KOJEG SE BOJI CIJELA ISTRA Detalji policijske opsade u Puli: Osuđivani diler turbulentne prošlosti snage reda digao na noge zbog ljubavnih jada

 
Milan Štifanić (u krugu)
 CROPIX, Glas Istre

Što se točno dogodilo u ponedjeljak poslijepodne u pulskom naselju Šijana u obiteljskoj kući osuđivanog pulskog dilera Milana Štifanića, istražiteljima još uvijek nije do kraja jasno.

Jedino što je za sada poznato jest da je jedna žena policiji došla prijaviti da Štifanić prijeti vatrenim oružjem i nožem drugoj ženi koja je u to vrijeme bila s njim u stanu. Ta druga ženska osoba je ujedno bila i jedina osoba s njim u stanu. Kako smo neslužbeno doznali, Štifanić je prijetio svojoj aktualnoj partnerici s kojom se u posljednje vrijeme više ne slaže najbolje.

Razlozi su, očekivano, ljubavni jadi, odnosno, kako smo doznali, partnerica ga je navodno baš u ponedjeljak poslijepodne odlučila definitivno napustiti. Kada mu je to rekla, Štifanić je puknuo i zaprijetio joj mesarskim nožem. Nakon što su dobili dojavu da se u obiteljskoj kući Milana Štifanića nešto događa, policija je odmah bila na nogama.

Budući da je iza Štifanića, osim kriminalnog, i podeblji dosje vezan uz obiteljsko nasilje, akcija je bila sveobuhvatna. Naime, kako smo doznali u pulskoj policiji, Štifanić je prijetio i hladnim i vatrenim oružjem zbog čega je na teren morala izaći i interventna policija. Zbog činjenice da je riječ o Milanu Štifaniću, zatvorene su i okolne ulice kako ne bi došlo do veće tragedije. Kada su se uspjeli približiti njegovoj kući, čuli su kako prijeti da će ozlijediti i ženu.

Policajci su ga nakon nekog vremena uhitili. Budući da se Štifanić tijekom cijele te drame ozlijedio hladnim oružjem, u utorak je još bio u pulskoj Općoj bolnici, a nakon toga su ga odvezli na obavijesni razgovor u policiju.

Navodno Štifanić već jedno dulje vrijeme zbog ljubavnih problema pati od depresije. Upućeni nam kažu da je upravo zbog toga u ponedjeljak i izazvao incident u svojoj obiteljskoj kući te prijetio i policiji i partnerici. U njegovoj obiteljskoj kući, u kojoj se u ponedjeljak odvijala drama, nitko nije htio komentirati navedeni događaj. Rekli su nam samo kratko da su svi dobro.

Iz Policijske uprave istarske potvrdili su nam u utorak da je 47-godišnji muškarac otprije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja. Naime, svojedobno je bio na ratnoj nozi s bivšom suprugom Gordanom koju je čak prijavio i za pokušaj ubojstva. Upravo zato su policijski službenici, nakon što su zaprimili prijavu oštećene te poduzeli mjere zaštite žrtve obiteljskog nasilja, odmah krenuli uhititi osumnjičenoga.

- Vezano uz jučerašnji događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nakon kojeg će osumnjičeni biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu počinjenom unutar obitelji, ne možemo iznositi nikakve detalje - rekla nam je u utorak Nataša Vitasović, glasnogovornica Policijske uprave istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:11