INCIDENT U ZAGREBU

VOZAČ HV-a OBORIO DVOJE UČENIKA 'Bila je to divljačka vožnjau rikverc. Curica je odbačena nekolikometara dalje, dječak je odskočio s bicikla'

'Ne znam što da kažem. Svi smo šokirani. Čim smo doznali, odmah smo dotrčali na mjesto događaja'
 Damir Krajač / CROPIX, google

Dvoje učenika III. razreda srednje Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, prilikom prelaska prometne zagrebačke Avenije grada Vukovara, u utorak oko 13 sati, udario je džip Toyota Land Cruiser kojim je, ni manje ni više nego u rikverc, upravljao 39-godišnji vozač iz Glavnog stožera HV-a. Nalet vozila na dvoje 17-godišnjaka, od kojih je mladić bio na biciklu a djevojčica je paralelno hodala uz njega te su išli na nastavu, dogodio se pred mnoštvom svjedoka, ali i nekoliko njihovih školskih kolega.

- Školarci su išli preko zebre dok je za pješake bilo zeleno svjetlo na semaforu. Prethodno je kraj njih prošao džip koji se iz samo njemu znanog razloga zaustavio te počeo vraćati unatrag. Načuli smo da je fulao skretanje pa je krenuo u rikverc. Vozio se tako nekih 30 metara. Djecu nije ni vidio. Curica je odbačena nekoliko metara dalje. Ostala je ležati na tlu. Bila je krvava. Imala je prazan pogled. Djelovala je pri svijesti, ali u potpunom šoku. Dečko s biciklom nekako je odskočio s bicikla. Čudan prizor. Vrlo brzo su došli ljudi iz škole. Na mjesto događaja sjatila se obična i vojna policija, ali i Hitna pomoć. Istražitelji su obavili razgovor sa svim prisutnima, a jedna gospođa koja se također u tom trenutku našla na zebri glasno je govorila kako pukom slučajnošću i nju nije udario. Bila je to divljačka vožnja unatrag - ispričao nam je jedan od svjedoka prometne nesreće. O samoj nesreći, na sreću s lakšim tjelesnim ozljedama, potvrdili su nam i u zagrebačkoj policiji.

Osim policije, očevid je proveden i u nazočnosti zamjenice državne odvjetnice a kako doznajemo, tijekom očevida došlo se na ideju da se i maloljetne pješake podvrgne alkotestu, a ne samo krivca nesreće koji je toga dana razvažao po gradu uglednike nakon i prije primopredaje dužnosti u Oružanim snagama.

Ravnatelj škole Zlatko Stić je u šoku.

- Ne znam što da kažem. Svi smo šokirani. Čim smo doznali, odmah smo dotrčali na mjesto događaja. Na tome mjestu tu ulicu dnevno pređe oko 1000 učenika srednje i 500 učenika osnovne škole. A vozači divljaju. U kontaktu smo s bolnicom. S učenicom je u pratnji do bolnice u kolima Hitne pomoći otišla njezina razrednica. Nadam se njezinom brzom oporavku. Drugo vam ništa ne mogu reći - rekao je kratko za Jutarnji list ravnatelj Prirodoslovne škole Zlatko Stić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:06