OPSADNO STANJE U ZAGREBAČKOM KVARTU

AKCIJA SPECIJALACA U SIGETU ‘Budite mirni, hvatamo razbojnike strance, strpali smo ih u zatvor’

Povod uhićenjima je niz razbojništava, od oružanih pljački do drskih krađa, posljednjih tjedana u Zagrebu
 Damir Krajač/CROPIX

Opsadno stanje vladalo je danas u novozagrebačkom naselju Siget, u zoni garaže uz zgradu AMK Siget. Naoružani specijalci pred mnoštvom su svjedoka uhitili više prijestupnika, od kojih su neki pokušali pobjeći, no uhvatili su ih i u lisicama odveli u postaju. Navodno se radi o najmanje trojici koje su istražitelji proteklih tjedana pratili i prisluškivali, a koji su živjeli u unajmljenim stanovima u Sigetu. Neke od njihovih kriminalnih tajni krila je i garaža koju su istražitelji pretresali.

- Stani, policija! Pucat ću. Stani! - vikali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su hvatali kriminalce.

- Nakon što sam čuo povike, pogledao sam kroz prozor. Policajci su trčali za nekim muškarcem koji je bio zadihan i kao da nije znao gdje da skrene, kojom prečicom kroz park, između zgrada. Stavili su mu lisice i doslovce ga odnijeli prema marici. Drugi mi je, pak, susjed rekao da je toga tipa vidio prethodno kod garaža uz Autoklub dok su ga pokušavali uhititi, ali im je pobjegao. U svoj toj strci čuo se i helikopter - prepričao nam je dio akcije jedan od stanara zgrade ispred koje se sve odvijalo, a koji je uvjeren da je upravo mladić čije je uhićenje gledao par dana ranije bio u lokalnom kafiću i vodio “zanimljiv razgovor s crnogorskim naglaskom”.

- Policija nas je ispitivala po stubištima, imamo li podstanare u ulazu, ali ništa konkretno. Rekli su mi: ‘Budite mirni, hvatamo strane razbojnike. Strpali smo ih u zatvor’. Imamo čudnih podstanara koji se svako malo mijenjaju, ali opet ne možemo ih uhoditi i znati tko su. Nedavno smo zvali policiju da se čudne stvari događaju u garaži. Ljudi ulaze i izlaze pješice, kao da nešto skrivaju. To je posao za policiju, a ne za nas, goloruke - naglašava jedan od predstavnika stanara u Sigetu.

Povod uhićenjima je niz razbojništava počevši od oružanih pljački do drskih krađa u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:33