KAZNENO DJELO

Strava u Imotskom: Učenik srednje škole pred svima mrcvario i potom ubio mačku

Iz lokalne udruge kažu kako su na kraju oni prijavili slučaj policiji, a ne zaposlenici škole, koji su to trebali napraviti

Ubijena mačka u Imotskom

 Udruga za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški

Iz Udruge za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški iz Imotskog objavili su kako su policiji prijavili učenika četvrtog razreda tamošnje Ekonomske škole zbog mučenja i ubijanja jedne mačke. Dobili su više dojava za cijeli slučaj, kažu nam, a najviše ih je užasnulo što se zločin odigrao na ulazu u školu i pred drugom djecom. Mladić je zlostavljao mačku, a onda je ubio i bacio u travu, a nitko nije poduzeo ništa da to spriječi, kažu nam, užasnuti slučajem.

- Pretpostavljamo da je mačka imala vlasnika i da je živjela negdje u blizini srednjoškolskog centra. Molimo sve koji znaju tko bi mogao biti vlasnik da mu javi što se mački dogodilo te da ga zamoli da se javi njima ili policiji. Molimo i sve one koji imaju još neke informacije da se jave - rekli su nam volonteri iz udruge, koji se nadaju pomoći javnosti kako ova priča ne bi pala u zaborav.

Dodaju kako školi i učenicama zamjeraju što im nisu javili da je mačka tamo, jer bi oni došli po nju i spasili je prije nego se nesretnog stvorenja dočepao učenik koji ju je izmrcvario i ubio.

- Nejasno je i to zašto nisu odmah obavijestili policiju (ako je mladić maloljetan, onda i centar za socijalnu skrb), jer su to morali učiniti s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu. Nismo sigurni radi li se o maloljetniku, no kao građani smo morali učiniti to što jesmo - prijaviti saznanje o kaznenom djelu. Ono što će se dalje događati ne ovisi o nama. Ako se protiv njega ne podnese kaznena prijava, mi ćemo to napraviti - dodali su.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske potvrdili su nam kako su u srijedu primili dojavu i usmrćivanju mačke te da provode kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 03:14