AKVARIJ PULA

Spašena još jedna glavata želva: Nije joj dobro, nalazi se na jedinici intenzivne skrbi

Nesretna kornjača tako se pridružila još nekoliko pripadnika svoje vrste koje su kod njih smještene

Kornjaca Jerko

 Akvarij Pula

Iz pulskog akvarija objavili su kako im je u četvrtak na skrb stigla još jedna mlada glavata želva. Ova je dobila ime Jerko M. a procjenjuje se da je stara između dvije i tri godine. Mužjak je dugačak 32 centimetra i težak 3.5 kilograma.

- Pronašli su ga ribari u blizini Parka prirode Telašćica. Oni su odmah obavijestili čuvare parka. Djelatnici su ga preuzeli i otpremili na brod za Zadar gdje ga je dočekao veterinar Marino Mirčeta te ga zbrinuo do dolaska naših djelatnika.

Po dolasku u Centar utvrđen je poremećaj plovnosti, malaksalost i neuhranjenost, a trenutno se nalazi na jedinici intenzivne njege. Ovim putem se zahvaljujemo djelatnicima PP Telašćica i Marinu Mirčeti koji su pomogli u spašavanju Jerka M - objavili su.

Nesretna želva tako se pridružila još nekoliko kornjača koje su kod njih smještene. Jerko je jedini koji je trenutno na intenzivnoj skrbi, jer su ostale na putu do oporavka i više nisu životno ugrožene. Svi se nadaju kako će i on uskoro biti premješten u dio akvarija za one koji nisu ugroženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:26