BAČVICA

Iz ZOO vrta objavili: ‘Naša malena Lotta dobila je 25 kilograma, ponosni smo na nju‘

Obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika
 ZOO Zagreb

Iz zagrebačkog ZOO vrta objavili su kako njihova mala patuljasta vodenkonjica Lotta lijepo dobiva na težini, zbog čega su jako sretni.

- Današnje je vaganje otkrilo da je dosegnula više od 30 kilograma. Sada ima tri mjeseca. Još će nekoliko mjeseci sisati majčino mlijeko, no pomalo gricka i hranu svojih roditelja. Lotta je pri dolasku na svijet imala 5,7 kilograma, a možemo očekivati da će dosegnuti težinu od 300 kilograma - objavili su.

Obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika. Lotta je stalno u blizini mame Inole, a tata Otto od ženskog je dijela obitelji privremeno odvojen posebnom ogradicom. Otto ima 28, a Inola sedam godina. Oboje su u Zagreb stigli iz Njemačke.

Inoli je Lotta prvo mladunče, no o malenoj se brine poput iskusne majke. Redovito je hrani mlijekom, a Lotta znatiželjno isprobava i sve što je na majčinu jelovniku – od matovilca do sijena. Malena patuljasta vodenkonjica razigrano je mladunče. Obožava brčkanje u bazenu i trčkaranje oko njega, u čemu je neumorna.

image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:04