Smrt voljene žirafe

Ferrell se samo srušio u staji, a za vrijeme operacije veterinari su shvatili da ne mogu ništa: ‘Slomljeni smo‘

On je prije više od 13 godina zadobio ozljedu čeljusti, što je rezultiralo problemima s jezikom

Ilustracija

 William West/Afp/Profimedia

Iz teksaškog Dallas ZOO vrta objavili su kako više nema njihovog poznatog stanovnika - 15 godina starog mužjaka Ferrella. Sve se dogodilo veoma brzo: u petak 29. prosinca nesretno je stvorenje palo u staji i ozlijedilo čeljust. Veterinari su ga odmah pregledali i zaključili da ga treba operirati. No, za vrijeme zahvata su shvatili da je oštećenje takvo da se ne može popraviti.

- Iščašenje čeljusti, čak i kod manjih životinja, teško je liječiti, ali veličina i anatomija žirafe spriječili su bilo kakvu vrstu popravka. Priroda ove ozljede značila je da će se Ferrell suočiti s ograničenjima u korištenju čeljusti i jezika, što će vjerojatno zahtijevati djelomičnu ili potpunu amputaciju jezika u budućnosti. S obzirom na ovu prognozu i utjecaj na Ferrellovu kvalitetu života, tim je donio nevjerojatno tešku odluku o humanoj eutanaziji Ferrella u nedjelju, 31. prosinca.

Ferrell je prije više od 13 godina zadobio ozljedu čeljusti, što je rezultiralo problemima s jezikom. Unatoč tome što ga je mogao koristiti, nije mogao držati jezik u ustima. Nova ozljeda dodatno mu je oštetila jezik, što bi ozbiljno ograničilo njegovu sposobnost da nastavi koristiti jezik, zbog čega on vrlo vjerojatno ne bi mogao uopće jesti.

Ovaj iznenadni gubitak sve nas je potpuno slomio. Ljubazno vas molimo da zadržite u mislima naše osoblje dok prolazimo kroz ovo izazovno vrijeme. Ferrell će jako nedostajati svima koji su ga poznavali - objavili su i rastužili brojne posjetitelje, koji su ispod objave na Facebooku napisali koliko im je ova žirafa bila draga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:27