‘UZ PSA DO ZDRAVLJA‘

Zagrebački azil u novoj akciji: ‘Dođite u subotu na Jarun, prošećite svoje ljubimce‘

Cilj akcije je podići svijest javnosti o pozitivnom utjecaju ovih čupavaca na psihofizičko zdravlje njihovih vlasnika

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

- Pridružite se velikoj šetnji građana i njihovih ljubimaca - pozvali su iz azila u Dumovcu sve one koji mogu u subotu od 10 do 12 sati doći na zagrebačko jezero Jarun. Tamo će se, naime, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održati akcija ‘Uz psa do zdravlja‘.

Cilj te šetnje je podići svijest javnosti o pozitivnom utjecaju pasa na psihofizičko zdravlje njihovih vlasnika. Psi, među ostalim, svoje ljude potiču na kretanje te druženje s drugim vlasnicima pasa. Događaj organizira Grad Zagreb, a suorganizator je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Na događanju su dobrodošli svi psi, no djelatnici Skloništa posebno se vesele susretu s bivšim dumovečkim njuškicama. Građane će upoznavati s nekoliko pasa koji sada traže udomitelje. Volonteri će te pse izvoditi u šetnje.

Središnje mjesto akcije je veliki šator na livadi kraj ulice Hrgovići, odnosno, u blizini glavnog ulaza u Rekreacijsko-sportski centar Jarun. Tamo obitelji s djecom očekuju edukativne i kreativne aktivnosti vezane uz odgovoran odnos ljudi prema kućnim ljubimcima. Poseban naglasak stavit će se na dobrobiti boravka sa psima na otvorenom.

- U šatoru će biti smješten informativni štand akcije na kojem se trebaju prijaviti svi vlasnici pasa koji žele sudjelovati u šetnji. Građani sa psima po Jarunu mogu hodati kuda i koliko žele. Važno je sudjelovanje u akciji, a ne koliko će kilometara prijeći. U skladu sa zakonskim obvezama psi trebaju biti mikročipirani i cijepljeni. Mikročipove će očitavati komunalni redari. Pritom će s građanima razgovarati o važnosti mikročipiranja pasa - poručili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:47