NAKON DUGO VREMENA

Uskoro počinje VegeSajam, mjesto susreta svih onih koji životinje ostavljaju van tanjura

Na štandovima smještenim na Trgu bana Jelačića domaći proizvođači biljnih proizvoda nudit će gotove veganske proizvode
Ilustracija
 Redorbital Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Nakon duljeg vremena izostanka vedrih i pozitivnih događanja, udruga Prijatelji životinja priprema u srcu Zagreba pravu malu oazu optimizma i zdravlja. Ove godine ima poseban razlog za slavlje jer u utorak 15. lipnja 2021., od 8 do 20 sati, na Trgu bana Jelačića organizira jubilarni, deseti po redu VegeSajam.

„S veseljem ćemo osvježiti i oživjeti središte Zagreba ponudom raznih proizvoda biljnog podrijetla, koji su namijenjeni svima. Osim prehrambenih proizvoda, na 10.VegeSajmu moći će se kupiti i kozmetički proizvodi koji nisu testirani na životinjama, a posjetitelji će moći i dobiti savjete i proširiti svoje znanje o veganstvu i pravima životinja na našem edukativnom štandu”, poručuju Prijatelji životinja i pozivaju sve građane da posjete ovogodišnji VegeSajam.

Na štandovima smještenima u zapadnom i središnjem dijelu Trga bana Jelačića, domaći proizvođači biljnih proizvoda nudit će gotove veganske proizvode, ali i ukusna i zdrava veganska jela koja će se pripremati na licu mjesta. Ovogodišnji VegeSajam dijelit će središnji gradski trg s Hrvatskim navijačkim veleposlanstvom „Mi Hrvati”, koji će prenositi utakmice Europskog nogometnog prvenstva.

Na dan održavanja VegeSajma svi štandovi imat će u ponudi isključivo vegansku hranu, odnosno jela koja su pripremljena bez jaja, mesa, mlijeka, meda i proizvoda od tih životinjskih namirnica. 10. VegeSajam ujedno je i najava 13. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati početkom rujna na zagrebačkome glavnom trgu.

„VegeSajam nije običan sajam, već je njegova uloga puno veća i važnija. VegeSajam je, prije svega, edukativnog karaktera pa na njemu možemo naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo dobro zabaviti degustirajući ili koristeći promocije. Zato pozivamo sve da dođu zaraziti se pozitivnom energijom, smijehom i vedrinom u utorak 15. lipnja na Trgu bana Jelačića”, poručuju Prijatelji životinja.

Navode i da će kao organizatori VegeSajma, u skladu s propisanim odredbama, paziti na sigurnost svih posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima koji će odisati i mamiti ukusnom biljnom ponudom proizvoda i jela među kojima će svatko naći nešto za sebe, neovisno o načinu prehrane i zanimanju za zaštitu okoliša, životinje i vlastito zdravlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:30