ODANOST

Udomljena kujica spasila život vlasniku: ‘Nije prestala lajati, beskrajno sam joj zahvalan‘

On ima problema sa zdravljem, tako da mu je ovo iskustvo bilo prilično uznemirujuće

Ilustracija

 Thomas Shjarback/Alamy/Profimedia

Pas koji je nedavno udomljen spasio je život svojem vlasniku kad se srušio u jarak, dokazavši tako još jednom kako psi ne znaju ništa osim kako biti odani ljudima.

Peter Bradley udomio je petogodišnju kujicu Ruby iz lokalnog utočišta u britanskom Salisburyju. Pet tjedana je dvojac skladno živio, a onda se za vrijeme jedne šetnje prošlog tjedna Peter srušio u jarak uz cestu kojom su šetali. Iako je pokušavao, sam nije mogao izaći.

Neki psi bi u tom trenutku uznemireno pobjegli, no ne i Ruby. Ona je ostala na mjestu i lajala sve dok nije privukla pozornost prolaznika.

- Lajala je, trčala naokolo i nije htjela otići. Rijetko kad laje, ali tada nije prestajala. Privukla je pozornost ljudi, koji su se nadvili nad kanal i vidjeli me dolje. Uspjeli su me izvući uz pomoć grane - rekao je Peter za Yahoo.

On ima problema sa zdravljem, tako da je ovo iskustvo bilo prilično uznemirujuće za njega. Nije posve siguran, kaže, koliko dugo je bio u jarku, ali sjeća se da je došao sebi i shvatio da je zapeo u hladnoj vodi.

- Voda mi je ulazila u čizme, a shvatio sam da se ne mogu izvući sam. Drago mi je da je Ruby napravila svoj posao. Mogla je lako pobjeći, ali nije i za to sam joj zahvalan - rekao je Peter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24