ŠOKANTAN SLUČAJ

Stranci kupili ovna za klanje u Zagrebu, životinja pobjegla i šetala gradom: A onda se u sve uključila i policija

Nesretni je kopitar uspio izbjeći sigurnu smrt, no mnogi sumnjaju da će to zaista i biti tako

Ovan

 Azil Dumovec

Jedna životinja izazvala je pravu buru nakon što je objavljeno da je vraćena vlasniku. Premda azil iz Dumovca povremeno ima objave tog tipa, ovog je puta situacija drugačija: ne radi se o čipiranom psu ili mački, nego o ovnu. Ono što sasvim sigurno nisu očekivali jest da im njihovi pratitelji, oduševljeni spašavanjem životinja koje inače objavljuju, pokrenu pravu lavinu kritika.

Sve je počelo kada je u subotu popodne policija pozvana zbog jednog ovna koji je sam šetao Trnjem. Policajci su ovna zaustavili i zadržali, a onda su po njega došli iz Dumovca.

- Očitali smo mu broj sa žute markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja. Strani su radnici ovna kupili za nedjeljno slavlje. Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami.

Živog su ovna iz jednog turopoljskog mjesta dovezli u Zagreb. Na mjestu gdje stanuju, loše su ga privezali, pa je ovan odlučio dati petama vjetra. Budući da ovan još uvijek glasi na uzgajivača, s čovjekom smo dogovorili da ga preuzme i vrati na svoju farmu - napisali su, a potom i dodali da su s uzgajivačem uspjeli dogovoriti da ovan nastavi živjeti na njegovoj farmi. Obećano im je da se životinja neće vraćati kupcima, te da će ostati na životu.

No, njihova objava mnoge je uzrujala. Cijeli niz pratitelja zamjerio im je što su povjerovali da ovan neće biti zaklan.

- Kako im je mogao prodati ovna da ga "obrade" sami kad to nije niti dopušteno. Gdje su ga mislili "obraditi"?? Nasred Trnja? Trebali ste prijaviti uzgajivača, a ne mu još vratiti ovna. Nevjerojatno - napisala je jedna žena, a druga je dodala:

- Jasno je svima da će ga lik preprodati, samo će ga ubiti prvo sam, ovaj put… Hoćete li provjeravati što je s ovnom? I jeste li prijavili te strane radnike koji su htjeli zaklati ovna? To je zabranjeno, koliko znam, u gradu činiti…- napisala je.

Bilo je i onih koji su predložili da se životinja otkupi i preseli na neko sigurno mjesto, a jedna je žena dodala:

- Ček,ček... Od čega ste ga točno vi "spasili"? Čitam i ne vjerujem, koja je vaša funkcija točno, obzirom na napisani post? Bolje da ga niste spasili i ne znam čemu pisati ovakav post,koja je poanta bila, i još k tome i slika? Što, da čujete..."Bravo za vas"? Ovdje su većinom ljubitelji svih životinja, tako da bez obzira da li je netko vegetarijanac ili ne reagirat će jednako na ovakvu glupost i nepopravljivu štetu Pitam se koja je svrha postojanja azila?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:44