STRAŠNA SMRT

Zaposlenika rezervata usmrtio lav: ‘Učinio je nešto što nije smio, policija istražuje zbog čega...‘

Iako tvrde da je ovo normalno ponašanje velike mačke, angažiran je stručnjak

Ilustracija

 Pascale Gueret/Alamy/Alamy/Profimedia

Zaposlenik jednog rezervata na jugu Afrike nastradao je od napada lava, koji je na njega skočio dok je noću hodao parkom. Riječ je o 30 godina starom Johannesu Matsheu, zaposleniku Dinokeng rezervata iz pokrajine Guaten u Južnoj Africi, čiji su ostaci pronađeni u ponedjeljak. Velika mačka da je usmrtila i pojela dio njegovog tijela.

Glasnogovornik rezervata Hartogh Streicher pojasnio je kako je velika mačka tijekom noći zaskočila njihova zaposlenika. Izrazio je sućut Matsheovim bližnjim, no dodao je kako je upravo zbog ovakvih situacija apsolutno zabranjeno hodanje rezervatom nakon što padne mrak i podsjetio sve one koji to pravilo odluče prekršiti da postoje ozbiljni razlozi zašto je ono doneseno.

- Lavovi su noćne životinje, imaju instinkt i način lova, pa su čovjeka vidjeli kao svoj plijen - pojasnio je za Daily Mail i dodao kako su ipak angažirali stručnjaka kako bi donijeli odluku što napraviti. Postavilo se pitanje je li lav koji je napao njihova zaposlenika posebno agresivan ili ne, pa bi im stručnjak trebao dati mišljenje po kojem će postupati.

Streicher je zamolio sve vlasnike zemlje na tom području da paze na svoje goste, kako i oni ne bi otišli u šetnju tijekom noći i završili na jednak način.

Policija istražuje kako i zašto je preminule muškarac uopće ulazio u rezervat. Kao zaposlenik rezervata bio je svjestan opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:19