USPJEŠNA AKCIJA

Speleolog naišao na psa zatočenog u jami dubokoj 40 metara: Splitski HGSS-ovci ga spasili, sada ima i ime

Po svemu sudeći, nesretni pas se na tom mjestu nalazio duže vrijeme
 HGSS

HGSS-ovci su bili u još jednoj akciji, no ovoga puta nisu pomagali ljudima, nego jednom četveronošcu. Članovi iz stanice Split su u srijedu, naime, na području Lećevice iz jame duboke 40 metara izvukli jednog šarplaninca.

Dojava je stigla od speleologa koji je istraživao krško podzemlje tog područja te je ugledao psa u jednoj jami, vidno preplašenog i izgladnjenog. Po svemu sudeći, nesretni pas se tu nalazio duže vrijeme.

Odmah mu je bilo jasno kako jadnu životinju treba što prije izvući, no sam to nije mogao. Zbog toga je alarmirao one za koje je znao da će psu sasvim sigurno priskočiti u pomoć, a dovoljno su vješti kad je riječ o spašavanju na takvom terenu.

- Četvero članova HGSS-a, tri iz Stanice Split i jedan iz Stanice Makarska, uputilo se prema mjestu dojave, te su uspješno izvukli psa iz jame te ga predali veterinarskoj inspekciji iz Kaštela. Kako doznajemo, pas je zbrinut u kaštelanskom azilu Animalis - objavili su iz HGSS-a.

U skloništu je pas dobio ime - zove se Jakov.

- Iza njega su najteži dani, napravit ćemo sve da bude zdrav, sretan i voljen pasonja - objavili su iz NO KILL Skloništa Animalis Centrum.

image
HGSS
image
HGSS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:03