PLEMENIT POTEZ

Rumunjski nogometaši sudjeluju u kampanji za udomljavanje pasa iz skloništa

Utakmica između FCSB i Dinama iz Bukurešta bila je prva u kojoj su nogometaši obje momčadi istrčali noseći kućne ljubimce

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Kao dio kampanje "Ispuni prazninu u svom životu" s lokalnim skloništima i Profesionalnom rumunjskom nogometnom ligom, u Rumunjskoj su nogometaši izašli na teren noseći pse koji žive u skloništu i traže dom.

Utakmica između FCSB i Dinama iz Bukurešta bila je prva u kojoj su nogometaši obje momčadi istrčali noseći kućne ljubimce, a svaki od pasa imao je pločicu s imenom i poseban šal koji nosi tijekom nogometnih utakmica, kako bi ih ljudi lakše pronašli putem web stranice skloništa, pišu rumunjski mediji.

U priopćenju za javnost kampanje "Ispuni prazninu u svom životu" navedeno je da su svi psi cijepljeni, kastrirani ili sterilizirani, očišćeni od glista i spremni za hitan smještaj. Na ovaj način ih se nastoji predstaviti javnosti i potaknuti sve one koji razmišljaju o nabavci psa da nekog udome, a ne kupe.

Inicijativa će se odvijati tijekom cijele sezone, a posebno će se isticati klub FC Dinamo Bukurešt, na čijem se grbu nalaze dva crvena psa. Zaposlenici skloništa nadaju se da će ovaj pristup psima pomoći da nađu svoje domove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:02