APEL

Jedino utočište za galebove u našoj zemlji treba pomoć kako bi mogli hraniti svoje štićenike...

Situacija im je daleko od blistave i zaista ne mogu sami nastaviti dalje
 Luka Gerlanc/Cropix

Ornitološki laboratorij nedavno je objavio poduži status o svojoj trenutnoj situaciji. Netom prije zamolili su pomoć kako bi kupili hranu i potrepštine za uređenje nastambe za galebove. Njihovu objavu, u kojoj detaljno objašnjavaju u kakvoj su situaciji, prenosimo u cijelosti.

" Najviše potrošimo na gorivo jer moramo čim više biti u utočištu koje je udaljeno točno pola sata vožnje. Nase vozilo troši oko sedam litara Eurosuper 95 na 100 kilometara,. Idemo čak nekoliko puta kada nam galebovi stižu, pa tako imamo i izdatke za gorivo koje smo uspješno pokrili vašim donacijama, uz sve ostale troškove koji se pojavljuju.

Stižu hladniji dani, dovršiti se treba i umjetni otočić, trebamo drvnu gradu, daske, letve, prazne kanistre i stiropor deblji, moramo i kupiti piljevinu, sijeno za zimsku nastambu za galebove, kaloričniju hranu, mesnatiju, ribe i meso koje bi trebalo kombinirati s konzerviranom hranom.

Stoga apeliramo i zahvaljujemo se još jednom na vašim donacijama i trudu oko uplate, za buduće donacije i kontinuitet stizanja istih, kako bi nam budžet uvijek bio spreman za izdatke koje naše utočiste traži.

Uredujemo i posebnu kućicu koja je predviđena za prihvat galebova, velika je 5x5 metara i treba je obnoviti u smislu dobre toplinske zaštite i potpunog ograđivanja, volju imamo još nam materijal nedostaje.

Donirajte bilo sto, svaka kuna nam je dobrodošla, svaka daska vrijedna, svako žičano pletivo će naci svoj stupić da još bolje osiguramo naše ptice. ERSTE HR 4224020061100864591 uplata nije obavezna, ali bi bila korisna pomoć za galebove i sve ostale ptice, hranilišta, kućice."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 22:34