BEZ PANIKE

Iz udruge poručuju: ‘Vidjeli ste roj pčela? Evo što nemojte ni slučajno napraviti!

Kad je riječ o rojevima, njima treba pristupiti netko iskusan, kako se životinje ne bi uznemirile i napale
 Udruga pčelara Pula

Proljeće nam donosi mnogo toga lijepoga, a među time su i brojne životinje koje se bude iz sna ili postaju aktivnije. Među njima su i oprašivači svih vrsta, pa ih nije rijetko za vidjeti. No, nekada to zna izazvati uznemirenost kod ljudi, posebno ako je više životinja na okupu. Priličnu uznemirenost tako znaju izazvati rojevi pčela.

Uz snimku prvog ovogodišnjeg roja na pulskom području, iz Udruge pčelara Pula objavili su kako nema nikakvog razloga za paniku. Ipak, građanima su jasno poručili što ne bi trebali raditi.

- Ako ugledate roj koji se smjestio na neki zid, grm, drvo i slično, nemojte ga dirati. Dojavite nekom lokalnim pčelaru ako ga poznajete ili u Udruga Pčelara Pula čiji će volonter zbrinuti roj kao što je i ovaj, koji je za kratko vrijeme udomljen u košnicu - pojasnili su.

Kad je riječ o rojevima, njima treba pristupiti netko iskusan, kako se životinje ne bi uznemirile i napale. Osoba koja zna kako im pristupiti bez problema će preseliti roj na neko sigurno mjesto, tako da neće biti nikakvih problema ni za ljude ni za pčele.

image
Udruga pčelara Pula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:08