ČETIRI GEMA

Thomas Muster na povratku tenisu doživio debakl

Fizički očigledno, nekadašnji najbolji svjetski tenisač, ne može parirati drugima
novi vinodolski 160605thomas muster tenisfoto zeljko sop-spo-
 Cropix

Nije se proslavio pri svom povratku na teniske terene nekadašnji velikan, 42-godišnji Austrijanac Thomas Muster. Brzo je poražen na ATP Challenger turniru u njemačkom Braunschweigu.

Irski tenisač, 28-godišnji Conor Niland, inače 165. igrač na svijetu, je pobijedio sa 6-2, 6-1. Meč je trajao jedan sat i šesnaest minuta, a Muster se očigledno ispuhao nakon prva četiri gema.

Naime, čak pola sata su tenisači igrali za 2-2 nakon čega je Muster do kraja meča osvojio još samo jedan gem. Fizički očigledno, nekadašnji najbolji svjetski tenisač, ne može parirati čak niti sadašnjim drugorazrednim tenisačima.

U drugom je setu Muster osvojio samo osam poena, ukupno je Niland iskoristio pet od 12 break-prilika, dok je Muster izgledao potpuno nemoćno na svom drugom servisu, nakon kojeg je osvojio devet od 29 poena.

Podsjetimo da je Muster posljednji meč na profesionalnoj razini odigrao prije 11 godina. Inače, osvojio je Roland Garros 1995. godine, u karijeri je 44 puta osvajao razne ATP turnire (u velikoj glavnini na zemljanoj podlozi), te je u veljači 1996. godine držao broj jedan na ATP ljestvici.

Tko zna kakve će ovaj poraz imati posljedice na Musteru, te hoće li i dalje ustrajati pri svom povratku profesionalnom tenisu.

ATP Challenger Braunschweig, 1. kolo:

Niland - Muster 6-2, 6-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:50