THOMAS MUSTER

Teniski velikan nastupa na Zagreb openu: Supruga mi je dopustila da igram još godinu i pol

Muster je na 13 turnira od prošloljetnog povratka ostvario samo jednu pobjedu (Borut Puc), ali i dalje uživa u pet, šest sati treninga dnevno
 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Da Thomasa Mustera sretnete u autobusu, tramvaju ili čekaonici kod ortopeda, vjerojatno biste mu ponudili mjesto da sjedne. Dovoljno je usporediti ga s dugogodišnjim rivalom, četiri godine mlađim Goranom Ivaniševićem. Laik koji ih ne prepoznaje, rekao bi da mu je Muster stric ili mnogo stariji brat.

Međutim, nepoderivi Austrijanac, koji svojom pomalo neurednom bradom i sjedinama “gubi na kilometraži”, fizičkom spremom i dalje podsjeća na čovjeka koji je spreman rušiti planine. Pet do šest sati treninga dnevno, istog onog drila zahvaljujući kojemu je postao pobjednik Roland Garrosa (1995.) i prvi igrač svijeta (1996.), i dalje mu je svakodnevna rutina.

Što će mu sve to?

- Dogovorio sam se sa suprugom da će to trajati još godinu i pol, do kraja 2012. Povremeno uzmem slobodan vikend ili barem jedan dan u tjednu zbog obitelji - rekao je 43-godišnji teniski velikan koji se reaktivirao na ATP Touru u lipnju prošle godine.

Mnogi se pitaju što takvoj veličini danas, kada je 995. igrač svijeta, treba profesionalni natjecateljski tenis. Rezultata nema, porazi se nizaju, a Muster i dalje ide s turnira na turnir. Za pojavljivanje u Zagrebu navodno nije niti tražio novac pa materijalističke teorije padaju u vodu.

Danas na Mladosti

- Jednostavno, i dalje uživam u tenisu. Još se brinem o istim stvarima, sitnicama koje me mogu učiniti boljim, kao što je izbor reketa ili žica. Zasad sam zadovoljan na ovoj razini i mislim da nema smisla tražiti pozivnice za velike turnire.

Paralelu s “dobrim, starim vremenima” glatko će izbjeći. Ipak, usporedbu s Nadalom sam je povukao.

- Logično nas je uspoređivati zbog sličnog načina igre i činjenice da smo obojica ljevaci, ali ne bih se stavio u istu rečenicu s njim s obzirom na rezultate - zaključio je Muster koji će u 44. godini danas (ne prije 16.15) debitirati na Zagreb Openu protiv Španjolca Alcaidea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:57