PLIVA ZAGREB OPEN

Pomor Hrvata na Savi - ispali Ivan Dodig, Kristijan Mesaroš i Nikola Mektić

Najveće iznenađenje svakako predstavlja poraz prvog nositelja i 46. tenisača svijeta Ivana Dodiga od kojeg je u četvrtfinalu sa 7-6(2), 2-6, 6-3 bolji bio Martin Kližan
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - U četvrtak navečer perspektiva je bila sjajna. Dvojica od kojih se možda i nije očekivao četvrtfinale ( Mektić i Mesaroš) i prvi nositelj ( Dodig) još su bili u turniru, a ni ždrijeb nije izgledao nepremostivo.

Petak 13. na Savi je donio hladan tuš za organizatore jer ga niti jedan Hrvat nije “preživio”. Najbliže je bio Ivan Dodig. Kao i dan ranije, protivnik je bio visok, mlad, opušten i s “bombarderskim namjerama”. Martin Kližan je poput Poljaka Janowicza od prve lopte udarao svom snagom. Osim kreativne pauze u drugom setu, Slovak je igrao tenis kakav bi bivši pobjednik Roland Garrosa (2006.) morao češće prikazivati.

Nikola Mektić opet je pokazao da je dovršavanje posla njegova najveća mana. Protiv omalenog Diega Junqueire morao je dobiti prvi set, ali ni pet set lopti u tie-breaku (6-3, 7-6 i 8-7) nije bilo dovoljno za više od poraza 7-6(8), 6-2. - Još jedan od mojih klasičnih poraza. Slomio me umor, stalno sam kasnio - kazao je kvalifikant koji je u sedam dana odigrao isto toliko mečeva (6 singla i jedan “dubl”).

Mesaroša je izbacio talijanski kvalifikant Andrea Arnaboldi. Jedini hrvatski predstavnici za vikend će biti Mate Pavić i Franko Škugor, koji su se plasirali u finale parova. U ženskom finalu su izgubile Ani Mijačika i Ana Vrljić.

ATP Challenger Zagreb, četvertfinale:

Kližan – Dodig (1) 7-6(2), 2-6, 6-3

Junqueira – Mektić 7-6(8), 6-2

Arnaboldi – Mesaroš 6-1, 6-4

Souza – Meffert 6-0, 7-5

parovi, polufinale:

M. Pavić / Škugor – Harrison / Martin 7-5, 3-6, 10-2

ITF Futures, parovi, finale:

Kostova / Sobaszkiewicz - Mijačika / Vrljić 1-6, 6-3, 12-10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:29