NOVI ZAPOSLENIK HTS-a

IVANIŠEVIĆ ISPUNIO SAN 'Konačno sam dobio priliku stvarati nove hrvatske zvijezde'

Tenisačima danas trebaju kušači hrane kakve su nekada imali kraljevi - duhovito je primjetio Goran
 Ivan Klindić / CROPIX

Goran Ivanišević i službeno se vratio u hrvatski tenis, iako ugovor još nije potpisan. Predstavljen je kao zaposlenik Hrvatskog teniskog saveza s zadaćom koordinacije muških teniskih reprezentacija od 12 do 18 godina.

- Duže vrijeme sam s našim igračima, samo što sam dosad bio u ilegali, a sada sam na legalan način u hrvatskom tenisu. Linić će biti zadovoljan - na sebi svojstven način opisao je svoju novu ulogu.

Prioritet će imati Marin Čilić, ali tvrdi da će imati dovoljno vremena i za rad u HTS-u kao i vlastitom projektu “Teniski kampovi Gorana Ivaniševića” u Umagu.

- Uloga koju sam dobio u HTS-u je moja davna i najveća želja, a ne biti izbornik Davis kup reprezentacije. Želim da u budućnosti nemamo samo uspješne tenisače koji su obiteljski projekti kao što je to danas, nego i da HTS stvori vrhunske igrače koji će mu kasnije biti zahvalni. I da ću s HTS-om surađivati duže od četiri godine koliko traje mandat ovoj Upravi.

Prije nego što je konkretnije objasnio što će konkretno raditi, Ivanišević je zamoljen da objasni svoju rečenicu od prije dvije godine kada je najavio da se neće vratiti u HTS niti “da moj otac dođe tamo”.

- To se odnosilo na mjesto izbornika Davis kup reprezentacije, a ne na ovu poziciju.

Dakle, koliko će vremena Ivanišević provoditi s nebrušenim dijamantima hrvatskog tenisa.

- Nije još konačno definirano, ali minimalno ću četiri do pet tjedna godišnje provesti s najvećim talentima. U suradnji s izbornicima ću selektirati najperspektivnije od njih koji će imati punu podršku. Odgovaran sam za taj izbor i moja riječ bit će konačna. Kod mene nema diplomacije jer ona dovodi do prolongirane agonije. Naglasio bih da nikada nisam rekao da osim Borne Ćorića nemamo niti jednog talentiranog tenisača, jer to nije istina. Ne želim o imenima, posebno dok ne zaigram s njima,a taj način najbolje procijeniti. Malo zaostajemo u konkurenciji do 16 i do 18 godina, ali u mlađim naraštajima ima talenata koji bi organizira jer ću ih nnim radom i podrškom trebali biti dovoljno dobri da i nakon Čilića i Dodiga imamo jaku reprezentaciju. Sviđa mi se i veći broj turnira u Hrvatskoj. Ove godine je, mislim, ukupno bilo devet ‘Futuresa’, a sljedeće će ih samo u Bolu biti deset.

Dodao je još da će uz dva ATP-a (Zagreb i Umag) biti dovoljno turnira da domaći igrači mogu ući među sto najboljih bez da napuštaju Hrvatska.

Vjerojatno je malo pretjerao s mogućim ulaskom u top 100 (iako bi u 2014. u Hrvatskoj trebalo biti 50 “Futuresa”, što muških, što ženskih), a povećani broj turnira u Hrvatskoj je pohvalan.

Goran stao u obranu Troickog

Goran Ivanišević prokomentirao je i konačnu kaznu Viktoru Troickom , koji će pauzirati 12 mjeseci te tako izgubiti sve bodove koje ima za ATP ljestvicu.

- Podržavam Đokovića, s kojim sam u Parizu dugo razgovarao. U ITF-u najmlađi član ima valjda 90 godina. Ponašaju se kao sekta i brinu samo za novac i funkcije. Žao mi je Troickog jer kazna nema veze s pameću. Tko zna hoće li se i vratiti u tenis. ITF se iživljava na ljudima koji nisu prevaranti. Najviše sam nezadovoljan ATP-om. Igračima neće biti bolje dok ne osnuju sindikat i ne budu spremni štrajkati. Vidjeli bi kako bi se ponašao ATP kada jedan dan ili tjedan ne bi bilo mečeva. No, o sindikatu se pričalo još dok sam ja igrao, ali još se ništa nije dogodilo. Uvijek ću biti protiv onih koji se dopingiraju kako bi prevarili druge, ali današnja kontrola je teror. Upadaju ti u stan kad požele, od straha ne možeš naručiti kavu jer ne znaš što je sve u njoj. Tenisačima danas trebaju kušači hrane kakve su nekada imali kraljevi.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:00