NASTAVAK SERIJE

MEDVJEDI PO ČETVRTU POBJEDU U NIZU Medveščak dočekuje Avtomobilista u paklu Ledene

Ova dvorana je toliko bučna da nikome nije svejedno kada dolazi u Zagreb. Ako smo ovdje pobijedili SKA, CSKA i Baris, onda Ledena mora postati neosvojiva za većinu klubova

Na sredini ruske turneje, nakon 2-6 poraza u Čerepovcu, bilo je i onih koji su nastupe Medveščaka u KHL-u planirali lakonski usporediti s Dinamovim brodolomima u Ligi prvaka.

Pet utakmica kasnije, od kojih je Medveščak dobio posljednje tri i osvojio 10 bodova, očaj je zamijenila euforija. Nerealna kao i depresija, jer “medvjede” u ligaškom dijelu čekaju još 43 utakmice, ta bi euforija mogla biti i pozitivno iskorištena.





French slaže mozaik

- Ova dvorana je toliko bučna da nikome nije svejedno kada dolazi u Zagreb. Ako smo ovdje pobijedili SKA, CSKA i Baris, onda Ledena mora postati neosvojiva za većinu klubova - smatra Kurtis Foster, bombarder s plave koji je zabio protiv Kazahstanaca.

Fosterov doprinos možda je i najbolji pokazatelj da French polako slaže dijelove pobjedničkog mozaika. Njegove ofenzivne prednosti iskorištava do maksimuma, a skriva ga u defenzivi koliko može. U navali Linglet-Vesce-Willsie pronašao je ubojitu kombinaciju (Wilsieja će, kada uskoro ode u Finsku, zamijeniti oporavljeni Michael Ryan), a kemija je sve očitija i u liniji Cheechoo-Murley-Thomas.

Martinović na čekanju

Protiv Barisa mu se na povjerenju zahvalio i Luke Walker zabivši iz kontre (liniji brzanaca Walker-Murray-Bjorkstrand nedostaju samo bodovi), a četvrta, fizikalna navala (Jessiman, Kane, Perkovich ili Glumac) nije bezopasna. Kako se pobjednička momčad ne mijenja, tako će i novi bek, Finac Pikkarainen, morati čekati da se netko umori. Možda Letang? Na red čeka i Saša Martinović, koji je odigrao sjajno u Rusiji, ali već tri utakmice grije tribinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:45