FANTASTIČAN NIZ

FOTO: PETA UZASTOPNA POBJEDA MEDVEŠČAKA I Avangard iz Omska potpisao kapitulaciju u Ledenoj

Nakon kluba iz Ekaterinburga, ni institucija ruskog hokeja nije zabila u Ledenoj
 Ronald Gorsic / CROPIX

SKA, Jugra, Baris, Automobilist i sada Avangard. Medveščakov pobjednički niz produljen je i na petu utakmicu, klub iz Omska nije pronašao put do mreže Barryja Brusta. Nakon kluba iz Ekaterinburga, ni institucija ruskog hokeja nije zabila u Ledenoj. Nakon nešto lošije prve trećine, J onathan Cheechoo otvorio je slavinu u drugoj i popločio put do pobjede od 4-0.

- Želimo završiti domaću seriju sa 6-0. Znao sam da će golovi doći. I prije sam imao prilika, kapetanska traka nema veze s mojom učinkovitošću - kazao je dvostruki strijelac Cheechoo, prvi među jednakima u odsutnosti Alana Letanga.

Osim Cheechooa, golove su zabili Andy Murray i Hugh Jessiman, obojica prve ove sezone. Murray je bio posebno sretan jer su time zaradili dva slobodna dana. Medveščak je ponovno natpucan (prema službenoj statistici, koja djeluje nevjerojatno, čak 39-16). Barry Brust nije primio gol već 135 minuta i 37 sekundi. Njegov rekord iz AHL-a, koji je i rekord druge najjače sjevernoameričke lige, iznosi 268 minuta. Ako nastavi ovako, ni taj rekord nije nedostižan. Za to će mu trebati i pomoć bekova koji se sve više ozljeđuju. Jučer su pauzirali Montador (udarac u glavu) i Letang (rame), a u drugoj je trećini zbog zatezanja u preponi, s leda morao i Foster. Dobra je vijest za Marka Frencha da će mu u ponedjeljak, protiv Neftehimika, na raspolaganju biti oporavljeni Mark Popovic.

Brian Willsie se oprostio od Medveščaka. Dogovor s finskim TPS-om morao se ispoštovati, njihov kapetan se vraća kući. Iz Zagreba nosi uspomene, mogućnost da se vrati sljedeće sezone i pet ruža od vjernih navijačica.

- Iznimno mi je žao što odlazim i nadam se da ću se vratiti. Nikada nisam dobio ruže na ledu, bilo mi je to vrlo simpatično - kazao je 35-godišnjak.

Zamjena će mu biti Matt Ellison, 29-godišnji napadač koji je doveden da uskoči u njegove klizaljke. Čovjek s petogodišnjim iskustvom u KHL-u, u sezonama u Torpedu, igrao je u liniji s Lingletom i Vesceom, igračima koji su pravili društvo Willsieju u navali u odigranih 13 utakmica. Linija Linglet - Vesce - Elisson u Nižnji Novgorodu priskrbila je 143 gola, Zagreb će tražiti sličnu dostavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:21