PRVO GOSTUJUĆE SLAVLJE

SEDMA POBJEDA U NIZU! Medvjedi slavili u Bjelorusiji, Cheechoo prvi strijelac KHL-a

Hokejaši Medveščaka nastavljaju nizati pobjede u KHL ligi. Na gostovanju u Minsku nakon produžetaka su pobijedili Dinamo 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)
 Ronald Goršić/CROPIX

Medveščak više ne čeka na gostujuću pobjedu u KHL-u. U svojoj petoj utakmici izvan Zagreba, uzeli su dva boda nakon produžetka u okršaju protiv Dinama iz Minska.

Medvjedi su tako, nakon serije uzastopnih domaćih pobjeda, prenijeli pobjedničke navike i na gostovanja te ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu.

Trijumf je donio tko drugi nego Jonathan Cheechoo, svojevremeno najbolji strijelac NHL-a, a trenutačno, nakon 14 odigranih utakmica, vodeći strijelac KHL-a. Upravo je večerašnjim golom, svojim devetim u sezoni, nakon minute i 46 sekundi ekstra vremena prestigao na listi najboljih Pestuška (Dinamo Moskva) i Prohorkina (CSKA).

Time je sjajno završena večer u Minsku koja nije počela najbolje za Medveščak. Naime, Bjelorusi su do 14. minute već vodili 2:0, a nažalost brzo je propao plan o rekordu Barryja Brusta. Vrijeme bez primljenog gola Medveščakova vratara potrajalo je do malo preko 200 minuta u komadu jer je nakon tri utakmice sa 'shutoutom' (Automobilist, Avangard, Neftehimik), igračima Dinama trebalo nepunih sedam minuta za svladati Kanađanina ispred zagrebačke mreže.

Inače, rekord KHL-a bio je jako blizu budući da iznosi 224 minute, vlasnik je Stanislav Galimov u dresu Barsa iz sezone 2008/09.

Ipak, bez obzira na rekord Medvjedi su na vrijeme posložili redove i pomalo preuzimali inicijativu na ledu. Rezultiralo je to pogotkom Ryana Vescea još i prije odlaska na prvi odmor, a onda je na početku druge trećine Boyd Kane upisao svoj prvi gol sezone. Sjajno je na malom prostoru ispred domaćeg gola prevario Lalanda, kanadskog vratara s bjeloruskom putovnicom, i donio izjednačenje.

Inače, kod Medveščaka u Minsku nije bilo ozlijeđenih napadača Charlesa Lingleta, ni Hugha Jessimana, pa su se u rotaciju nakon nekog vremena vratili Mike Glumac i Nathan Perkovich, a opet je vani ostao Dario Kostović. U obrani se još čeka povratak Marka Popovica, Stevea Montadora, Alana Letanga, no ni tako nisu priliku dobili Waugh i MacAulay.

Sljedeća utakmica Medveščaka je u petak (18.00), gostovanje u ukrajinskom Donbasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:37