NHL LIGA

Boston slavio desetu zaredom, pobjeda i za Pittsburgh

Pobjedničkom nizu hokejaša Bostona i dalje nema kraja. U utorak su Bruinsi u Newarku bili bolji od New Jerseyja s 4-2 što im je deseto uzastopno slavlje u NHL ligi.

S deset pobjeda zaredom Boston se izjednačio s Anaheimom kad je u pitanju najdulji niz ove sezone. Ujedno je to najveći broj uzastopnih pobjeda za Bruinse od studenog 2011. godine, a do klupskog rekorda postavljenog u sezoni 1929/30 im nedostaju još četiri trijumfa zaredom.

Protiv Devilsa su strijelci za Boston bili Patrice Bergeron, Brad Marchand, Jarome Iginla i Chris Kelly. S 99 bodova su Bruinsi vodeća momčad Istočne konferencije, dok je New Jersey na 11. mjestu i prijeti mu da drugu godinu zaredom ostane bez doigravanja.

Nakon dva uzastopna poraza Pittsburgh je došao do pobjede protiv Dallasa (5-1), a briljirao je ponajbolji hokejaš današnjice Sidney Crosby s dva pogotka i asistencijom. S ukupno 91 poenom je Crosby uvjerljivo najučinkovitiji igrač lige.

Anaheim je izgubio i četvrti put zaredom na svome ledu. U utorak je bolji bio Washington s 3-2, a pobjednički je pogodak u trećoj minuti posljednje trećine postigao Aleksander Ovečkin. Capitalsi su na devetom mjestu Istoka i bodovno su izjednačeni (76) s osmoplasiranim Columbusom, no imaju dvije odigrane utakmice više.

Važnu su pobjedu u borbi za doigravanje ostvarili New York Rangersi koji su s 8-4 bili bolji od Ottawe. Derick Brassard i Rick Nash su zabili po dva pogotka za Rangerse na čijim je vratima Henrik Lundqvist skupio 35 obrana. Šveđanin je ovom utakmicom postao golman s najvećim brojem pobjeda (302) u povijesti Rangersa.

Austrijanac Thomas Vanek upisao je hat-trick u pobjedi svoga Montreala protiv Colorada (6-3), a spomenimo i da je zaustavljen niz San Josea od šest trijumfa. Bolja je s 3-2 bila Florida na čijim je vratima Roberto Luongo obranio 52 udarca.

NHL liga, utorak:

New Jersey - Boston 2-4

New York Islanders - Minnesota 0-6

Pittsburgh - Dallas 5-1

Columbus - Carolina 1-3

Montreal - Colorado 6-3

Ottawa - New York Rangers 4-8

Detroit - Toronto 3-2

Philadelphia - Chicago 3-2, produžetak

Calgary - Buffalo 3-1

Edmonton - Nashville 5-1

Anaheim - Washington 2-3

San Jose - Florida 2-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:15