POGLED U BUDUĆNOST

Blanka nakon srebra: Sada imam sve što mi treba za London

Blankina ekipa poslala je iz Koreje informaciju da nastup na ‘Hanžeku’ još nije potvrđen
 AFP

ZAGREB - Blanka Vlašić planirala je povratak u Hrvatsku već u nedjelju. Srećom, u Republici Koreji ostala je dan duže. Kažemo srećom jer je to značilo da je treći put zaredom na svjetskim prvenstvima osvojila medalju. Na pobjedničko postolje ponosno je zakoračila u društvu nove prvakinje Ane Čičerova i osvajačice brončanog odličja Antoniette Di Martino. Isto društvo, uz drugačiji raspored, kao i prije četiri godine u Osaki.

Blanka se kraće vrijeme zadržala na stadionu u Daeguu, nije dočekala rekordnu utrku Boltove štafete. Trebalo je odraditi terapiju, hladiti bolnu nogu i spakirati se za povratak. U Splitu bi trebala stići danas, nešto iza 20 sati.

I u prvim izjavama nakon finala skoka u vis Blanka je znala ovlaš spomenuti OI u Londonu sljedećeg ljeta. Dan kasnije potvrdila je da odavno gleda prema kolovozu 2012.

- Moja dosadašnja karijera je tečaj koji sam uspješno položila. Bilo je to 15-godišnje pripremanje, stjecanja iskustva i znanja potrebnih za Olimpijske igre. Osjećam da se sve trebalo posložiti baš prije Londona i da je tek sada sve kristalno jasno - govorila je Blanka. U ovogodišnjem kalendaru Blanka ima još dva mitinga. Zagrebački “Hanžek” 13. rujna (protiv Čičerove) te tri dana kasnije finale Dijamantne lige u Bruxellesu na kojem treba nastupiti kako bi pokupila nagradu od 40.000 dolara.

No, prema vijestima koje je iz Koreje poslala Blankina ekipa, nastup pred hrvatskom publikom još nije potvrđen jer ne mogu predvidjeti kako će se idućih dana ponašati upaljena Ahilova tetiva i ozljedama načeta koljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18